Ranga lui Adrian Mutu s-a transformat in bumerang pentru briliantul fotbalului romanesc. Gigi Grosu, chelnerul care a fost snopit din bataie de capitanul nationalei in hotelul Rex din Mamaia a decis sa renunte la tacere si contraataca. „O sa-l distrug pe Mutu”, a declarat ieri pentru „Replica” Gigi Grosu, chiar inainte de a se intoarce de la Bucuresti.

Se pare ca timpul a fost un sfatuitor bun pentru cel devenit peste noapte cel mai mediatizat constantean al momentului, din moment ce a renuntat la anonimat si s-a decis sa-l infrunte pe cel mai bun fotbalist roman al momentului. Nu-l mai sperie ranga lui Mutu si nici gorilele lui Beinur Nuredin si vrea sa mearga pana la capat: „Nu-mi mai este frica de nimic.

Ieri dimineata la 5 m-am trezit dintr-odata si Dumnezeu mi-a zis sa merg pana la capat. Sunt singur acum, doar eu si Dumnezeu”, ne-a declarat Gigi Grosu azi noapte tarziu, imediat dupa ce a coborat din trenul care l-a adus de la Bucuresti. Si tot aseara, Gigi Grosu ne-a dezvaluit ca zvonurile legate de Gheara si Beinur sunt false: „N-am nimic cu domnul Gheara. Nici cu Beinur.

Ei nu m-au amenintat si nici nu s-au bagat in scandal. Cu Mutu am ce am, el m-a batut! El singur e vinovat”.

Gigi Grosu a sosit azi noapte la 23.30 in Constanta. Era singur intr-un compartiment din vagonul doi al trenului rapid si a coborat ultimul, dupa ce a studiat cateva minute bune peronul garii. Nu a fost degeaba la Bucuresti; era incarcat de sacose cu produse de firma, cu aceeasi ochelari negri si foarte insetat.

Primul lucru pe care l-a cerut unui prieten care il astepta a fost o sticla de apa, dupa care s-a oprit cateva minute pe peron, marturisind ca este foarte obosit. Oamenii l-au recunoscut imediat si au inceput sa se adune in jurul nostru, calatorii care coborasera inaintea lui ne anuntasera deja prezenta lui- „Uitati-va vedeta, coboara si ea imediat!”.

La cativa metri, doi politisti, anuntati si ei de sosirea lui Gigi Grosu, supravegheau zona, incercand sa preintampine eventualele conflicte cu oamenii lui Beinur. Si in fata garii, o dubita a Politiei facea slalom printre taxiuri, disparand o data cu taxiul cu care a plecat si Gigi Grosu, insotit de o tanara bruneta, prietena sa, dupa toate probabilitatile.

„Cine v-a spus ca mi-e frica? Nu mi-e frica de nimeni, Dumnezeu este alaturi de mine”, ne-a raspuns victima lui Mutu la prima intrebare. „De acum incolo o sa merg pe calea legala, il dau in judecata pe Mutu si avocatii mei o sa se ocupe de totul. Am totul pus pe hartie, m-am pregatit si o sa merg pana la capat”, a adaugat Grosu, indreptandu-se spre iesirea din gara.

Intrebat daca a primit amenintari de la oamenii lui Beinur Nuredin, dupa cum se temea initial, Gigi Grosu a recunoscut ca nu; a ramas in schimb uimit de numarul foarte mare de persoane care l-au cautat si i-au promis sprijin.

„Cel mai bun prieten al sau”, dupa cum ni s-a recomandat un tanar care nu se dezlipea de el, ne-a confirmat ca nu au existat pana acum amenintari, iar intreaga afacere va lua o turnura legala: „Are cei mai buni avocati din Constanta, ei o sa se ocupe de tot. Chiar credeti ca-i era frica? Daca isi punea mintea, il facea praf atunci pe Mutu!”.

Desi Grosu nu a vrut sa dezvaluie identitatea sustinatorilor sai, acestia formeaza probabil de „spatele” despre care vorbea zilele trecute, dincolo de sustinerea de care se bucura din partea unchiului sau, procurorul Vasile Grosu si a prim procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, Gigi Valentin Stefan.

Nici Adi Mutu nu l-a cautat pana acum, desi fotbalistul a devenit dupa dezvaluirea facuta in premiera de „Replica” mai detestat ca niciodata.

Pe rand, antrenorul, colegii de nationala (desi in aceasta zona se invart si complicii lui Mutu, cei care au stat de sase la macelul aplicat constanteanului de catre capitanul nationalei), cronicarii sportivi si suporterii au realizat nivelul la care s-a putut cobori „briliantul” si l-au taxat ca atare.

Inconstient sau poate prost sfatuit, Mutu nu a incercat pana acum sa ia legatura cu Gigi Grosu, pentru a incerca o stingere amiabila a conflictului, alta decat cea initiala, cand l-a ademenit cu un tricou in camera, pentru a tabari apoi asupra lui cu o ranga.

„Ii transmit lui Mutu sa ma caute, daca nu, o sa-l caut eu pe el”, a incheiat Gigi Grosu, lasandu-l pe „briliant” sa inteleaga ce vrea din acest lucru.

Gigi Grosu a mai tinut sa transmita: „Unde are de gand sa se opreasca legiunea straina din fotbalul romanesc? Cu MM si toti astia care nu pun stop violentei din fotbalul romanesc? Pai eu am dat bani sa vad echipa, s-o sustin si ei asa rasplatesc suporterii? Ii bat? Daca n-am fi noi, cine i-ar mai sustine?”, si-a varsat naduful Gigi Grosu, care i-a indemnat pe fotbalistii care in loc sa-si vada de antrenamente si performanta se tin de alte lucruri: „Sa plece sa joace in Afganistan, in Kuweit, in Irak, acolo unde sunt razboaie, daca asta le place”. „Vreau ca Mutu sa recunoasca.

Nu vreau bani, vreau sa recunoasca, daca nu, il dau in judecata si ii cer 5 miliarde de lei noi! A uitat Mutu cand juca in tenisi la Dragasani... cand avea o Dacie obosita la Pitesti, eu nu am uitat, ca jucam cu Farul, al echipa de juniori”, a mai spus Gigi Grosu.