Primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain (PD) si fostul primar Gheorghe Lazar (PSD) sunt cercetati penal de Parchetul de pe langa Judecatoria Tecuci. Cei doi politicieni au avizat un schimb de terenuri, ce ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 500.000 euro in anul 2004, si au fost denuntati de un ziarist.

Pe atunci, Finkelstain ocupa functia de consilier local, iar Gheorghe Lazar era primar al municipiului Tecuci. Surse din cadrul Primariei Tecuci ne-au comunicat ieri ca mai multe loturi de pamant, aflate in extravilan, au intrat in proprietatea municipalitatii, in schimbul a cinci terenuri aflate in intravilan.

Beneficiarul acestei afraceri a fost firma "Karomtec" si o serie de persoane cu influenta politica din zona Tecuciului.

Parchetul de pe langa Judecatoria Tecuci a inceput deja ancheta in acest caz, iar pe langa cei doi politicieni, in dosarul de cercetare mai sunt implicati inca 15 angajati ai Consiliului Local din acest oras. Se pare ca ilegalitatea consta chiar in faptul ca reprezentantii municipalitatii au stabilit aproximativ acelasi pret de referinta si pentru terenul din extravilan si pentru cel din intravilan, desi suprafetele erau egale, iar diferenta de pret ar fi trebuit sa fie foarte mare.

Sursa noastra din cadrul Consiliului Local Tecuci ne-a declarat ca in hotararea aprobata, un hectar intravilan valora trei miliarde de lei vechi, iar un hectar extravilan era cotat la doua miliarde de lei. Cu toate acestea, un hectar de extravilan, aflat in apropierea municipiului Tecuci, costa in 2004 cel mult 300 milioane de lei vechi, si in nici un caz 2 miliarde!

Denuntat de un ziarist, pe care l-a tarat la Tribunal

Pe de alta parte, primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain sustine ca este nevinovat si ca dosarul sau de la parchet face parte dintr-un plan de razbunare, pus la punct de un ziarist pe care l-a dat in judecata pentru calomnie. "Sunt nevinovat. Toate schimburile de terenuri din 2004 au fost verificate de Curtea de Conturi si cred ca si de parchet.

Am fost reclamat penal de ziaristul Cristi Calmug, pe care l-am dat in judecata pentru calomnie in urma cu ceva timp. Pe atunci, insulta si calomnia se regaseau in Codul Penal si am castigat procesul. Are sa imi plateasca daune morale de 20 de milioane de lei si o amenda penala de peste 2 milioane. Nu a platit nici un ban si a fost scutit de raspundere, odata cu modificarile codului penal, insa vrea cu orice pret sa se razbune pe mine", ne-a declarat ieri primarul Tecuciului.