Situatia tensionata din interiorul Aliantei "D.A." Alba a razbatut, ieri, in public, prin cateva declaratii de razboi pe care si le-au aruncat reciproc liderii PD si PNL. Pretextul l-a constituit declansarea campaniei pentru fotoliul de primar al unei comune nou-infiintate.

Miza, desi nesemnificativa pentru echilibrul de forte la nivelul judetului, arata totusi suspiciunea cu care se privesc democratii si liberalii, precum si lipsa oricarei comunicari intre cele doua tabere.

Liberalii ii acuza pe liderii organizatiei PD ca au "sabotat" participarea celor doua formatiuni politice pe lista comuna la alegerile locale din nou-infiintata comuna Bucerdea Granoasa.

Vicepresedintele filialei PNL, Simion Cretu, care conduce organizatia in absenta ministrului suspendat Teodor Atanasiu, a declarat ca a ajuns sa se convinga de faptul ca "PD nu doreste in judet alianta cu noi".

"Probabil ca cei de la Partidul Democrat au vrut sa ne lase in offside ca si altadata. Am stabilit cu Mircea Hava (presedintele PD Alba - n. r.) sa ne intalnim joi ca sa stabilim componenta listei comune. Nici pana acum nu a luat legatura cu noi.

E clar ca nu au vrut sa ne faca sa nu avem candidati suficienti", a spus, ieri dimineata, Cretu, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul PNL. Ulterior, liderul liberal a avut o convorbire telefonica cu Mircea Hava, dar care nu a adus nimic nou.

Astfel, fiecare partid va merge pe liste separate la alegerile locale care vor avea loc in comuna, in 8 octombrie. Cretu a mai spus ca reprezentantii PNL si PD au avut mai multe intalniri in ultimele doua saptamani, in urma carora s-a ajuns la un acord pentru a candida pe liste comune.

In urma sondajelor de opinie efectuate, actualul primar interimar al comunei, Ioan Aldea (PNL), ar fi urmat sa fie candidatul Aliantei, in timp ce PNL ar fi trebuit sa aiba 6 candidati pentru functiile de consilier local, iar PD - 5.

Pana la urma intelegerea nu a mai fost pusa in practica, iar liderii liberali au fost nevoiti sa caute ieri (cand a expirat termenul pentru inregistrarea candidaturilor) cativa noi candidati pentru Consiliul Local.

"Asta este. O sa mergem fiecare separat. Mircea Hava putea, insa, sa spuna de la inceput ca nu vor sa mearga cu noi", a mai declarat Simion Cretu.

De cealalta parte, Mircea Hava a negat ca formatiunea pe care o conduce ar fi incercat sa ii saboteze pe liberali. Acesta a spus ca stabilise cu Simion Cretu o intalnire pentru joi seara. "Am stabilit cu el ca daca nu ne intalnim pana la ora 11.00 seara, ne intalnim a doua zi. Recunosc ca nu am sunat. Astea-s copilarii.

Daca asta este o vina, ca nu am sunat aseara, atunci mi-o asum", a adaugat liderul democrat. Hava a mai spus ca in nici un caz nu este vorba de o incercare a democratilor de a-i lasa pe dinafara pe liberali.