Atata timp cat Nervia Consulting SRL si-a propus sa finalizeze doar la sfarsitul anului viitor un parc industrial privat intre localitatile Sannicoara si Apahida, Dejul se poate mandri, deocamdata, cu singurul parc industrial privat din Ardeal. Astfel, la sfarsitul saptamanii trecute, Arc Parc Industrial Dej a anuntat aparitia oficiala a parcului care functioneaza in conformitate cu OG nr.65/1001 si Legea nr. 490/2005, invitand potentialii investitori sa intareasca titulatura neoficiala a judetului Cluj de fief a parcurilor industriale.

Societatea administrator SC Arc Parc Industrial SRL este condusa de managerul general Adriana Cristea, colectivul societatii acoperind toate competentele necesare dezvoltarii afacerii si anume management, financiar, tehnic, marketing si promovare, obiectivul principal al societatii administrator pe termenul lung reprezentandu-l administrarea profesionista a parcului industrial Dej si maximizarea performantelor economico-financiare printr-o mai buna capitalizare a competentelor locale si regionale.

Investitia Trelleborg

Pe langa serviciile de baza cum ar fi securitatea, receptia si salubritatea pe care Arc Parc le va dezvolta in parcul industrial din Dej, se intentioneaza aducerea unor companii specializate pe domeniul financiar, de posta si curierat, servicii vamale, consultanta si training, care sa deschida puncte de lucru in incinta parcului.

De asemenea, va exista si un sediu administrativ modern, dotat cu birouri echipate cu echipamente IT, telefon, fax si chiar flipchart. Primul investitor din Arc, Trelleborg Automotive Srl Bucuresti, a venit la Dej numai pentru ca i s-a oferit posibilitatea sa cumpere terenul pe care isi construieste acum facilitatile de productie.

Sunt in curs de finalizare tratative cu investitori din Austria si Germania care doresc sa inchirieze aproximativ 16 hectare din Arc Parc.

Ca argumente pentru potentialii investitori se numara o suprafata totala a parcului de 40,185 hectare - terenul intravilan fiind plan si avand acces la toate utilitatile inclusiv internet si intranet - forta de munca calificata in zona si in acelasi timp costuri reduse cu personalul angajat, distanta de doar 48 km fata de Aeroportul International Cluj-Napoca si aproximativ 60 km de viitoarea

Autostrada Transilvania, facilitati fiscale conform legislatiei in vigoare si garantia sigurantei investitiilor.

Negociere directa

Mai mult, Arc Parc pluseaza cu posibilitatea de a negocia direct cu fiecare investitor in parte in ceea ce priveste marimea parcelelor si pretul acestora. Adriana Cristea, directorul firmei care administreaza parcul din Dej, este convinsa ca, in cel mult trei ani, se va ocupa intreaga suprafata pusa la dispozitia posibililor investitorilor.

“Marele avantaj al parcurilor industriale private este ca sunt mult mai flexibile. Negociem si, in ultima instanta, investitorul poate sa si cumpere terenul”, a declarat Cristea.

Parcul industrial dejean are un profil multifunctional, cu accent pe sectoare care utilizeaza tehnologii performante si nepoluante si au activitati dinamice pe pietele interne si internationale de industrie alimentara, producerea conservelor din fructe si legume, prelucrarea plantelor medicinale, fabricarea sucurilor din fructe, confectii metalice, industria de prelucrare a lemnului, fabricarea de mobile.

Sectorului IT - productie de software, hardware, retele asamblare de componente, fabricarea de componente, telecomunicatii - i se acorda de asemenea o atentie deosebita. Cu toate ca viitorul “suna bine” pentru viitorii investitorii, exista obligativitatea ca toate activitatile care se vor desfasura in parc sa respecte normele de protectie a mediului