Un scandal de proportii a izbucnit vineri la Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Salaj. Mai multi vanatori de la grupa de vanatoare de pe Fondul de Vanatoare nr. 11 Sanmihaiu Almasului s-au prezentat vineri la sediul AJVPS Salaj, nemultumiti fiind de o decizie luata de conducerea asociatiei.

Este vorba de o decizie prin care grupa de vanatoare condusa de Pamfil Berar a fost unita cu grupa de vanatoare condusa de Nicolae Dascalu, spre nemultumirea celor din prima grupa care s-au plans ca masura a fost aplicata doar in cazul fondului de vanatoare nr.11.

Pamfil Berar, care este si primarul comunei Agrij, ne-a declarat ca decizia a fost aplicata la cererea lui Nicolae Dascalu pentru ca grupa coordonata de acesta a epuizat vanatul din zona care i-a fost atribuita si si-a manifestat intentia de a vana in zona atribuita celeilalte grupe de vanatoare unde exista vanat.

Pamfil Berar a explicat ca la mijloc sunt interese si ca la ultima sedinta a membrilor AJVPS s-a hotarat unificarea grupelor de vanatoare de pe toate fondurile din judet, dar nu a fost aplicata decat in cazul fondului nr. 11. Discutiile s-au aprins in momentul in care directorul AJVPS, Florin Barbolovici, a refuzat sa stea de vorba cu vanatorii veniti la sediul asociatiei.

In cele din urma, Barbolovici a acceptat sa se intalneasca cu vanatorii veniti la sediu, dar a renuntat dupa cateva minute. Nemultumirea lui Pamfil Berar si a vanatorilor din grupa sa este cu atat mai mare cu cat cererea de unificare nu este semnata de Nicolae Dascalu. „Aceasta cerere nu este valabila pentru ca nu este semnata. Avand in vedere Ordonanta nr.

27/2002 privind solutionarea petitiilor, conform art.7, petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si vor fi clasate. Datorita faptului ca petitia nr.

659 din 11.09.2006 nu prezinta datele de identificare si nici o semnatura de insusire a continutului ei, consideram ca se incadreaza la acest articol de lege fiind anonima si ea nu poate fi pusa in discutia Consiliului de Conducere al AJVPS Salaj.

Noi am aratat d-lui presedinte Dascal Nicolae ca situatia este hilara, in situatia in care intr-o sedinta de comitet au fost lamuriti unii membri, care la intalnirea cu toti reprezentantii grupelor nu au mai fost de acord cu unificarea grupelor, situatii in care cei alesi nu se mai pot considera reprezentantii vanatorilor, lucru care acuma se repeta si la nivel de consiliu, unde se repune in

discutie o cerere nelegala conform legilor in vigoare”, se arata intr-o sesizare trimisa AJVPS si semnata de Pamfil Berar. Contactat telefonic, Nicolae Dascalu, ne-a spus ca cererea este legala si ca a sustinut-o personal. Dascalu a adaugat ca prin unificarea celor doua grupe nu s-a vrut decat eliminarea unor discutii contradictorii si ajungerea la „intelegere” intre vanatori.

Directorul AJVPS Salaj, Florin Barbolovici, a recunoscut ca a fost luata decizia unificarii grupelor de vanatoare din judet si ca nu a fost aplicata decat pentru fondul de vanatoare nr. 11 dintr-o „eroare”. Barbolivici a explicat ca decizia va fi aplicata pentru toate grupele la viitoarea sedinta a membrilor asociatiei. Vom reveni.