Tineretul liberal a avut o intrunire nationala la Cluj-Napoca la sfarsitul acestei saptamani. Cu aceasta ocazie, tinerii au adoptat Rezolutia Delegatiei Permanente a Tineretului Liberal, care este de fapt un pamflet la adresa membrilor PNL ce au ales sa atace partidul.

Daca bondarii, viespile si trantorii sunt Dinu Patriciu, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, atunci regina care ii duce de nas pe acestia este o falsa regina si se gaseste in persoana lui Traian Basescu.

Tinerii liberali nu mai au incredere in cei care tin fraiele partidului si de aceea vor ca la alegerile pentru Parlamentul European sa candideze un tanar liberal care sa cunoasca limbi straine si legislatie europeana.

Tinerii liberali compara PNL cu un stup de albine, in care trantorii, bondarii si viespile reprezentati de Dinu Patriciu, Valeriu Stoica si Theodor Stolojan ar trebui sa iasa din partid, adica sa paraseasca stupul si sa-si cladeasca “daca au puterea, un nou stup”. Acestia sunt daunatorii stupului, sunt cei care au decis sa urmeze o alta regina, si anume pe Traian Basescu.

Cristian Adomnitei, liderul TNL, a declarat ca “neprietenii” partidului sunt Traian Basescu si PSD. De asemenea, tineretul liberal doreste ca oameni precum Mona Musca sau Rodica Stanoiu sa iasa definitiv din viata politica, deoarece au colaborat cu securitatea.

Pentru ca nu mai au incredere in cei care conduc partidul, tinerii liberali doresc sa propuna pentru alegerile la Parlamentul European un tanar foarte bine pregatit, care sa cunoasca administratie publica, legislatie europeana si mai ales limbi straine. Ei cred ca un tanar liberal ar reprezenta mai bine Romania decat ar face-o seniorii partidului.

“Tineretul liberal s-a saturat de impostura si de minciuna acelor liberali care au ales sa atace PNL in numele idealurilor liberale”, se arata in rezolutia DP a TNL. Tineretul liberal il apreciaza insa pe Marius Nicoara pe care vor sa-l aiba ca profesor in cadrul unor cursuri ale Programului National de Leadership.

Marius Nicoara va trebui sa predea administratie publica locala si unor tineri liberali selectati la nivel judetean si care se vor reuni la nivel regional timp de 3 saptamani, incepand din primavara anului viitor. Selectia tinerilor va avea insa loc la sfarsitul lunii noiembrie.