In Cluj-Napoca, una din cele mai bune afaceri a devenit constructia de blocuri si vile. De cele mai multe ori, mai ales in cazul vilelor, acestea nu sunt vandute, ci inchiriate, astfel asigurandu-se un venit substantial si constant pentru cei care “dau” in chirie. In cele ce urmeaza nu intentionam sa denigram aceste afaceri.

Atata timp cat ele se desfasoara in limitele legii, lucrurile sunt benefice pentru intregul oras. Ramane insa de vazut cine sunt chiriasii.

Cuplul Tothfalusi Andras si Vasile Vita, managerul firmei Vitacom Electronics, este un duo care a construit deja multe vile in municipiul de pe Somes. Vile de sute de mii de euro. Una dintre acestea se “ascunde” in zona Buna Ziua, undeva in spatele unor blocuri. Terenul pe care se afla vila - strajuita de garduri inalte - este unul de cel putin 4.000 mp.

Vila in sine este una somptuoasa, realizata in stilul caselor maiestuoase din sudul SUA, din perioada Razboiului de Secesiune. Imobilul este inchiriat de catre compania Bechtel, constructorul Autostrazii Brasov - Bors, aceasta platind, lunar, 5.500 de euro.

Ramanand la Bechtel, ar mai fi de spus ca gigantul american mai are in chirie si imobilul de pe strada Republicii 105, vila pentru care plateste suma lunara de 3.000 de euro.