Fostul prefect de Arad, Cristian Stragea, ar putea fi singurul candidat la sefia filialei PNL, in cazul in care contracandidatul sau va accepta postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean.

In aceste zile se poarta negocieri pentru ca Nelutu Cristina, care si-a anuntat intentia de a se inscrie in cursa pentru presedintia organizatiei judetene, sa accepte locul lasat liber in conducerea CJ de Gavril Popescu, numit in fruntea Prefecturii dupa demisia lui Stragea.

Totodata, conducerea interimara a filialei a anuntat ca il va sustine pe Stragea la alegeri. Presedintele interimar al liberalilor aradeni, Gheorghe Florea, il considera pe fostul prefect ca fiind cel mai potrivit pentru a conduce organizatia.

"Noi, cei din Biroul Interimar Judetean i-am propus lui Cristian Stragea sa accepte sa candideze pentru functia de presedinte al PNL Arad. Ma bucura faptul ca a demisionat din fruntea Prefecturii si a acceptat oferta noastra", a spus Florea.

Zilele trecute a avut loc si o intalnire intre Cristian Stragea si Nelutu Cristina, iar motivul intrevederii a fost, sustin surse liberale, de a-l convinge pe potentialul sau contracandidat sa accepte functia de vicepresedinte al CJ, precum si de a face parte din echipa cu care fostul prefect se va prezenta la alegerile din 7 octombrie din filiala.

"Eu ma intalnesc cu toata lumea. Sigur ca m-am intalnit si cu domnul Stragea. Mi-a propus sa facem o singura echipa pentru Conferinta judeteana de alegeri. Am auzit si eu asemenea zvonuri cum ca mi s-ar oferi functii, dar pana acum Stragea nu mi-a propus asa ceva. Am sa discut cu dansul despre acest aspect" a spus Nelutu Cristina.

Stragea a revenit, la inceputul acestei luni, in PNL, dupa ce si-a dat demisia din functia de prefect. El a primit functia de consilier de stat in Cabinetul condus de Calin Popescu-Tariceanu si a anuntat ca va candida pentru presedintia filialei din Arad.

Alegerile pentru sefia organizatiei judetene vor fi reluate in 7 octombrie, dupa ce scrutinul din luna februarie a fost anulat, in urma unei contestatii depusa de vicepresedintele organizatiei judetene, deputatul Mihaita Calimente. La data de 10 mai, Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL a decis invalidarea scrutinului, admitand o contestatie depusa de Calimente.

Parlamentarul sustinea ca are dovezi privind influentarea delegatilor la conferinta, carora li s-ar fi oferit diverse cadouri pentru a vota intr-un anumit mod, acuzandu-l direct pe Sever Jurca, cel care a castigat, in februarie, alegerile in confruntarea cu deputatul Titu Gheorghiof.

In urma invalidarii alegerilor, in fruntea filialei PNL a fost numit un presedinte interimar, in persoana lui Gheorghe Florea. Acesta a anuntat deja ca nu va candida pentru sefia organizatiei judetene.