Mutare-soc pe scena politica din Alba. Fostul presedinte al filialei PSD si fost prefect al judetului, actualul deputat Mugurel Sarbu, a trecut de partea fostilor sai inamici de la PD. Miscarea a fost tinuta sub tacere pana sambata, cand parlamentarul a fost prezentat liderilor de organizatii ale democratilor, ca viitorul vicepresedinte al Biroului Permanent al filialei PD.

Deputatul independent Mugurel Sarbu s-a decis, in sfarsit, ce partid sa aleaga dupa excluderea din PSD. Oscilant timp de cateva luni intre liberali si democrati, el a ales Partidul Democrat. Parlamentarul a fost primit oficial in PD sambata, in cadrul sedintei Comitetului Director al filialei, cand presedintele organizatiei judetene, primarul Mircea Hava, i-a inmanat carnetul de membru.

Alaturi de Sarbu, in PD a mai fost primit si un alt fost lider de frunte al PSD Alba, Cornel Suciu. Acesta din urma a fost in perioada in care Mugurel Sarbu conducea organizatia judeteana a social-democratilor, purtator de cuvant al filialei.

Deputatul a primit in schimbul adeziunii functia de vicepresedinte al Biroului Permanent al PD Alba si promisiunea ca va fi sustinut pentru a candida din partea partidului la Primaria municipiului Sebes.

Sarbu le-a multumit reprezentantilor PD si le-a promis ca va munci pentru mentinerea partidului la putere. "Este o zi importanta pentru mine. Va multumesc pentru maniera in care ne-ati primit. Am venit hotarati sa construim pentru a realiza obiectivul principal, mentinerea la putere.

Am speranta ca munca noastra va fi incununata de succes", le-a spus parlamentarul celor aproape 80 de participanti la intalnire.

De altfel, primirea celor doi fosti membri PSD in randul democratilor a fost punctul central al sedintei Comitetului Director, presedintele filialei, Mircea Hava, si presedintele executiv, Ion Dumitrel, limitandu-se in rest doar la o scurta prezentare a situatiei politice actuale a organizatiei, respectiv la prezentarea unor sfaturi pentru primarii partidului referitoare la modul cum sa cheltuiasca zecile de miliarde de lei care vor veni de la Guvern.

Sarbu - speranta PD pentru Primaria Sebes

Mircea Hava a tinut sa-i linisteasca pe cei doi nou-veniti, sustinand ca nu conteaza cat de vechi esti in partid, daca muncesti, cu referire directa la anumite reprosuri care ar putea aparea ulterior din partea unor membri de partid mai vechi. "Conditia esentiala este sa munceasca.

La noi nu sunt probleme din cauza faptului ca altii sunt mai vechi in partid, iar altii au venit mai tarziu", a adaugat liderul democrat.

La sedinta de sambata a participat si un alt apropiat al deputatului Sarbu, consilierul judetean independent Gheorghe Ivinis, demisionar si el din PSD. Acesta din urma si-a motivat prezenta prin faptul ca a fost invitat, dar si pentru a sustine candidatura deputatului la Primaria Sebes, in alegerile locale din 2008.

Chiar daca nu s-a inscris la PD, Ivinis sustine in Consiliul Judetean initiativele promovate de aceasta formatiune politica.

Cornel Suciu si-a exprimat convingerea referitoare la prestatia buna pe care o vor avea in PD. "Am ales Partidul Democrat pentru ca am gasit la aceasta formatiune o concordanta intre gandirea si ideile mele si modul in care se face politica aici. Am gasit o echipa performanta, care ne-a primit foarte bine.

Am facut 12 ani de politica si consider ca la varsta si la experienta mea pot fi in continuare util pentru judetul Alba", a spus Suciu.

Pana acum Mugurel Sarbu nu era decis daca sa aleaga PNL sau PD, amandoua partidele facandu-i oferte pentru a-l atrage. Desi este in relatii bune cu ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, care este presedintele filialei liberalilor, suspendarea acestuia din functie se pare ca l-a facut pe fostul presedinte al filialei PSD sa se alature democratilor.