Trei olandezi, Edwin Van der Straten, Edwin Boomgaard si Marcel Luske au investit deja 1,5 milioane de euro in comert cu unelte de mana si electrice si vor investi alte trei milioane de euro in amenajarea unui spatiu de depozit si show-room, aproape de Zona Industriala Vest a orasului Sibiu.

Concept Trading si Romnet Invest, cele doua firme detinute de cetatenii olandezi, si-au inceput activitatea in Romania, in Sibiu, in august, anul trecut, respectiv primavara acestui an. Concept Trading este o societate specializata pe comertul en gros, in principal cu scule si unelte de mana si electrice, distribuitor unic pentru Romania si zona Europei de Est a produselor Kinzo si Black Lion.

Olandezii au investit deja 1,5 milioane de euro in afacerea din Romania si au decis ca exista circumstante favorabile pentru dezvoltarea afacerii. In acest sens, cei trei au infiintat, in primavara acestui an, societatea Romnet Invest, care va construi o hala pentru birouri, depozite si show-room, in care vor investi alte 3 milioane de euro.

„A fost ales Sibiul ca locatie pentru dezvoltarea afacerii pentru ca se afla in centrul tarii si de aici se poate face distributia produselor mai usor in toata tara”, precizeaza Laura Avramescu, manager al companiei Concept Trading.

Cei trei investitori din Olanda detin afaceri importante in tara lor de origine. Edwin Van der Straten este administratorul companiei Praxis, care detine un lant de magazine. In acelasi timp, Edwin Boomgaard deruleaza afaceri in domeniul transporturilor speciale, prin firma Boomgaard Trans BV.

Cel de-al treilea asociat la firma Concept Trading, Marcel Luske, are afaceri in domeniul imobiliar, in Olanda.

Cei trei investitori au reusi in primele cinci luni ale activitatii din Romania o cifra de afaceri de 300.000 de euro si estimeaza cifra de afaceri de peste 1.5 milion de euro pentru anul in curs. „Firma Concept Trading a fost infiintata in aprilie 2005, dar a inceput efectiv activitatea de comert si distributie in luna august a anului trecut”, explica Laura Avramescu.

Concept Trading lucreaza aproape exclusiv cu lanturile mari de magazine din Romania, unul din partenerii principali fiind Grupul Ambient. „Avem amenajat un show-room, cu o suprafata de 500 de metri patrati, unde nu se face vanzare, ci doar expunerea gamelor de produse.

Politica de vanzari si de rentabilitate a firmei este colaborarea directa cu marile lanturi de magazine, si nu vanzare directa catre clientii finali, en-detail, politica definita pentru a creste eficienta si a reduce costurile de desfacere”, mai spune Laura Avramescu.

Startul bun al afacerii din Romania i-a determinat pe investitori sa isi extinda activitatea si sa investeasca intr-un sediu, show-room si depozit propriu, care vor ocupa circa 6.500 de metri patrati si care se construieste aproape de Zona Industriala Vest a Sibiului. „Cea mai mare parte a spatiului este rezervata depozitului.

Va fi amenajat si noul show-room, precum si spatii de birouri si spatii de inchiriat”, arata managerul Concept Trading. Termenul de finalizare a constructiei este primavara anului viitor, conducerea companiei sperand insa sa termine investitia pana la finele anului in curs. Investitia in noul sediu este derulata prin cea de-a doua firma, Romnet Invest.

De asemenea, firma desemnata pentru constructia cladirii este Remco Romania SRL, societate romaneasca ce are actionariat olandez. ”Piata de desfacere a produselor Concept Trading a fost initiata in zona de vest a tarii, acum avandu-se in vedere extinderea la nivel national a activitatii de comert a firmei.

De cateva luni am intrat si pe piata din sud si pana la sfarsitul anului apreciem ca vom patrunde si pe piata din Moldova si Dobrogea. Concept Trading a initiat de curand un proiect de soft-franchise in Brasov, cu un partener de afaceri local”, declara Laura Avramescu.

Pentru extinderea business-ului in Romania, cei 3 investitori olandezi au agreat bugete serioase pentru publicitate si reclama, urmatoarea tinta a societatii Concept Trading este pregatirea participarii la Targul International Bucuresti, de la inceputul lunii octombrie.

Laurentiu PARNICA