La numai o saptamana dupa vizita europarlamentarilor Levai Katalin si Viktoria Mohacsi, in cartierul Apalina din Reghin, politistii au fost nevoiti sa recurga din nou la armamentul din dotare in incercarea de a-i imobiliza pe hotii de fier vechi. Rromii, dupa ce s-au plans europarlamentarilor ca sunt persecutati de politie, au revenit la vechile obiceiuri.

Luni dimineata, in jurul orelor 5.45, o patrula de siguranta publica de la Politia Reghin a reperat la intersectia strazilor Ierbus cu Muncitorilor, o caruta cu cinci ocupanti. La lumina farurilor, politistii au observat in caruta un numar de trei robineti industriali (vane).

In momentul in care indivizii din caruta au observat autoturismul politiei, conducatorul atelajului a marit viteza, intrand pe un drum lateral, incercand sa acroseze masina Politiei care se afla pe urmele lor.

"La un moment dat din cauza imposibilitatii accesului autoturismului de politie pe drumul ales de cei cinci indivizi, politistii au continuat urmarirea pe jos, somandu-i pe cei cinci sa se opreasca, acestia nesupunandu-se somatiilor.

In aceste conditii unul dintre politisti a tras doua focuri in plan vertical, dar nici urmare a acestor somatii cei urmariti nu s-au oprit, motiv pentru care politistul a tras doua gloante in directia rotilor din spate a carutei", a declarat purtatorul de cuvant al IJP Mures, Livia Popa.

Cu toate eforturile politistilor, caruta nu a putut fi oprita, a traversat calea ferata si a disparut in zona terenurilor agricole, in lanurile de porumb.

"Trei dintre ocupantii carutei au fost recunoscuti de politisti, in cauza efectuandu-se cercetari pentru documentarea activitatii infractionale a acestora, urmand a fi identificati si ceilalti doi si trasi la raspundere", a adaugat Livia Popa. Politistul a precizat ca toti sunt cetateni de etnie rroma, iar doi din cei trei recunoscuti sunt din cartierul Apalina.

Tot in cartierul Apalina din Reghin, cu ocazia unei actiuni organizate pe linia transportului de material lemnos, politistii au identificat pe numitii S. Vasile de 28 ani si B. Carol de 52 ani. Cei doi au taiat din Padurea Mociar si au transportat fara documente legale 4 mc de lemn.