Surse din preajma lui Geoana si Basescu imi dau acelasi raspuns: mai devreme sau mai tarziu PSD si PD isi vor da mana si vor forma o alternativa la actuala guvernare.

Cert este faptul ca si consilierii lui Geoana si ai lui Basescu vin din aceeasi zona, toti au avut burse Soros sau au facut parte din Fundatia pentru o Societate Deschisa, care apartine miliardarului cu acelasi nume.

Schimbarile politice care au avut loc in Europa Centrala si de Est in preajma anului 1990 au atras atentia omului de afaceri George Soros, care promova valorile si idealurile societatii deschise si era deja interesat de procesul de tranzitie spre un asemenea tip de societate.

Mai concret, toti oamenii lui Basescu au facut si fac parte din Fundatia lui Soros, printre care Claudiu Saftoiu, fost presedinte al Fundatiei pentru o Societate Deschisa pana in 2004, beneficiar al unei burse Soros la Washington D.C.

Fostul consilier prezidential pe probleme de ordin politic, Renate Weber, provenea tot de la aceeasi Fundatie, actualmente fiind presedintele acesteia. Monica Macovei, ministrul Justitiei, atat de iubit de europeni, este si ea fost membru al Fundatiei.

Ne oprim aici si spunem ca si domnul Geoana are unii consilieri personali care lucreaza si in momentul acesta la Fundatia Soros, ba mult mai recentul nominalizat la conducerea SRI, George Maior, este si el scolit la Washington timp de un an, pe unul din programele Fundatiei pentru o Societate Deschisa.

Sa fi constatat Soros ca refacerea FSN este solutia viabila pentru poporul roman? Drept este ca, pana una alta, proiectul lui este pe drumul cel bun- Geoana si Basescu sunt ascultatori si executa pas cu pas ce li se dicteaza, iar bietul electorat roman ramane doar cu ce voteaza si cu speranta ca traieste in democratie.

Poate este vorba despre o democratie de tip american pe care unii dintre noi nu o inteleg, o democratie in care ni se dicteaza tot ce sa facem in aceasta tara.

Apropo! Basescu va fi si candidatul PSD-ului la prezidentiale in 2009.