Primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, ne-a informat ca a primit confirmarea de obtinere a sumei de 40 de miliarde de lei, accesata in aceasta vara, pentru extinderea retelei de alimentare cu apa si canalizare in zonele periurbane Cehei si Pusta Vale. „Asteptam ca aceasta confirmare sa devina o certitudine.

Dupa cum s-au derulat investitiile, anul acesta, in oras sunt indreptatit sa cred ca acest lucru se va si intampla”, a afirmat Turcas.

Primaria Simleu Silvaniei a accesat fondurile guvernamentale disponibile prin „Programul de dezvoltare a infrastructurii in spatiul rural”, instituit prin Ordonanta de Guvern nr.7/2006, in vederea extinderii retelei de alimentare cu apa potabila si cea de canalizare menajera in zonele periurbane Cehei si Pusta Vale in luna iulie.

Mai exact prin acest proiect se doreste realizarea unei retele de alimentare cu apa potabila, alcatuita din mai multi kilometri de conducte din polietilena de inalta densitate, si montarea unor statii de pompare pentru alimentarea zonelor mai inalte.

In ceea ce priveste reteaua de canalizare menajera, se intentioneaza realizarea unui sistem modern de evacuare a apelor uzate menajere, prin care si casele situate mai jos decat canalul colector pot beneficia de acest serviciu.

Proiectul prevede totodata si finantarea lucrarilor de construire a retelelor exterioare pentru conectare la utilitati, respectiv energie electrica, drum de acces, telecomunicatii si alte lucrari conexe. Reamintim ca tot in acest an pe drumul ce duce in comunitatea de rromi din Pusta Vale, pana la scoala noua, s-au executat lucrari de reabilitari stradale si pietruire in doua etape.

In prima etapa, in primavara acestui an, au fost pietruiti circa 550 de metri si investiti 200 de milioane de lei vechi, iar pentru finalizarea lucrarilor au mai fost alocate ulterior alte 600 de milioane de lei vechi din bugetul local.

Totodata, din aceasta toamna elevii din Pusta Vale au posibilitatea sa invete intr-o scoala noua dotata modern, fara sa mai fie nevoiti sa parcurga mai multi kilometri pana in Cehei.