Primaria Alba Iulia este nevoita sa returneze 54.325 euro firmei private "Profi Rom Food" SRL, ca urmare a neexecutarii unui contract de asociere incheiat intre cele doua parti in scopul constructiei unui supermarket in resedinta judetului Alba.

Administratia locala trebuie sa plateasca suma respectiva in conditiile in care a pierdut dreptul de proprietate asupra terenului cu care a intrat in asociere cu firma privata. Terenul respectiv a fost castigat in instanta de urmasii fostilor proprietari: Onita Totorcea, Maria Gherman si Marina Dana Topa.

Acestea din urma au fost nevoite sa "lupte" pentru a-si obtine drepturile pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Consiliul Local Alba Iulia a adoptat o hotarare in sensul recunoasterii dreptului de proprietate al celor trei persoane inca din ianuarie 2006. Ulterior, dupa ce au ajuns la o intelegere cu noii proprietari, reprezentantii "Profi Rom Food" au solicitat Primariei suma pe care au platit-o in avans, dupa incheierea contractului de asociere.

"Am luat banii inainte si acum trebuie sa-i dam inapoi", le-a spus, ieri, primarul Mircea Hava consilierilor locali.

"Terenul pe care este amplasat supermarketul "Profi", in suprafata de pana la 4.600 mp, si diferenta pana la 1,75 ha de teren trecut in proprietatea statului ca efect al schimbului si intabularii in Cartea Funciara, revin in acest moment la situatia anterioara de carte funciara.

Motivat de aceasta imprejurare, cetatenii care au avut, anterior cooperativizarii, terenuri in proprietate in aceasta parcela de 1,75 ha au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate si punerea in posesie cu aceste suprafete.

Persoanele indreptatite sunt in numar de trei: reclamanta Onita Totorcea, intervenienta Maria Gherman si Marina Dana Topa", se precizeaza in documentele care exista la Consiliul Local. Dupa restabilirea dreptului de proprietate, conducerea "Profi Rom Food" a fost nevoita sa se inteleaga cu noii proprietari cu privire la modul in care vor folosi in continuare terenul respectiv.

Foarte probabil ca firma privata a pierdut ceva bani datorita acestei situatii, avand in vedere ca in contractul de concesiune cu Consiliul Local au fost incluse preturi mult sub valoarea de piata a terenului din zona respectiva, una dintre cele mai cautate pe piata imobiliara. La aceasta se adauga concurenta acerba careia "Profi" trebuie sa-i faca fata din partea supermarketului "Kaufland".

Dupa inaugurarea acestuia din urma s-a vorbit chiar despre faptul ca supermarketul "Profi" ar urma sa fie mutat in alta parte.