Liderii Partidului Social-Democrat fac front comun in jurul presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan. Desi considerat drept unul dintre cazurile clasice de baron local, el este foarte util conducerii PSD, in conditiile in care a transformat judetul Vrancea intr-un fief al social-democratilor.

Secretarul general al PSD, fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a declarat ca filiala vranceana a PSD il sustine pe Marian Oprisan in functia de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea. Miron Mitrea este de parere ca sedinta tinuta de cei 22 de consilieri care doresc demiterea lui Marian Oprisan ar fi ilegala.

In jurul lui Marian Oprisan nu s-au strans doar consilierii judeteni care au ramas in PSD, ci si toti primarii social-democrati din judet. Miron Mitrea a declarat ca Marian Oprisan se bucura inclusiv de sprijinul presedintelui PSD, Mircea Geoana.

Secretarul general al social-democratilor a mai spus ca, daca va fi cazul, PSD va recurge si la alte forme de protest. El nu a dat detalii, dar liderii PSD se gandesc sa sesizeze Congresul Puterilor Locale si Regionale de pe langa Consiliul Europei.

De asemenea, social-democratii vor ataca in contencios administrativ hotararea adoptata de 22 din cei 33 de consilieri judeteni pentru schimbarea lui Marian Oprisan.

Consilierii vranceni, cu exceptia celor din PSD au votat numirea unui nou presedinte al Consiliului. Acesta este Eduard Lambrino, din partea PNL.

Pe langa Marian Oprisan, se afla sub presiunea schimbarilor si presedintii consiliilor judetene din Constanta, Ialomita, Neamt, Bistrita si Olt.

Potrivit actualelor prevederi din legea administratiei publice, presedintii sau vicepresedintii consiliilor judetene pot fi schimbati cu doua treimi din voturile consilierilor aflati in functii.