Membrii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au dat aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, propunerii facute de Ministrul Justitiei de numire in functia de procuror general al Romaniei a procuroarei din Sibiu Laura Codruta K?vesi.

Ultimul hop pe care il mai are de trecut sibianca este „intalnirea” cu presedintele Basescu, singurul abilitat sa faca aceasta numire.

Ieri a avut loc la sediul CSM audierea procuroarei Codruta K?vesi pentru functia de procuror general al Romaniei. Avizul pe care l-a primit a fost unul consultativ si favorabil magistratului sibian. Propunerea ministrului Justitiei va fi inaintata presedintelui Romaniei, care urmeaza sa o numeasca pe sibianca in functia de Procurorul General.

Au existat si voci in interiorul CSM care au avut obiectii sau care au criticat propunerea ministrului Justitiei, dar Macovei le-a explicat raspicat ca procurorul general nu va fi ales din interiorul Parchetului General. „Vreau sa fiu auzita si foarte bine inteleasa”. Asa si-a inceput declaratia in fata membrilor CSM, procuroarea sibianca.

„Obiectivul principal pe care mi l-am propus este sa fac din Ministerul Public o institutie eficienta si operativa. Un prim pas: informatizarea totala a sistemului public. Exista probleme functionale, de resurse umane si economice. Energia trebuie canalizata catre dosarele care au o finalitate. A existat o fluctuatie foarte mare de personal in unele structuri cum ar fi DIICOT.

Am suficienta experienta si diplomatie pentru a media orice conflict. Credibilitatea Ministerului Public tine de fiecare procuror in parte”, spune Codruta Kovesi. Toate cele spuse de ea se pare ca i-au multumit pe membrii CSM.

De la baschet la magistratura

Codruta Kovesi, a fost componenta a nationalei de baschet feminin cadete, cu care a castigat in 1989 titlul de vicecampioana europeana, la Timisoara.

Laura Codruta Lascu, asa cum se numea inainte de a se casatori, a evoluat la CSS Medias, de unde a fost selectionata in echipa nationala de cadete, gazduita de Timisoara. A jucat pe postul de extrema, iar la acea varsta, inaltimea ei de 1,80 metri a ajutat-o foarte mult.

Gabriela ROMAN