Odata cu intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, Daniele Mancini, ambasadorul Italiei in Romania, ii asigura pe sibieni ca tara sa ii asteapta cu bratele deschise. Cu ocazia celei de-a doua prezente oficiale in Sibiu, Mancini si-a aratat convingerea ca numarul investitorilor italieni va creste semnificativ din 2007.

Institutia Prefectului Sibiu a primit ieri vizita unei delegatii italiene, conduse de Daniele Mancini, ambasadorul Italiei in Romania. In prezenta prefectului Ion Ariton, membrii delegatiei italiene au participat la o dezbatere pe teme cultural-economice, in perspectiva dezvoltarii relatiilor dintre comunitatea sibiana si comunitatea italiana, odata cu aderarea Romaniei la UE.

“Ambasadorul Mancini a fost insotit de Luigi Estero, consilier comercial al Ambasadei Italiei, Michele Scuotto, directorul Institutului de Comert Exterior - Biroul din Bucuresti, prof.

Francesco Servida, director al Institutului Italian de Cultura, Guglielmo Frinzi, presedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania, si Alessio Menegazzo, secretar general al acestei camere”, a precizat Dorin Teodorescu, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Sibiu.

Sprijin italian

Mancini a asigurat autoritatile locale ca Sibiul, ca si Romania, se bucura de intregul sprijin al Italiei, ca si pana acum. “Vizita de acum este diferita, speciala si foarte importanta. Are, mai degraba, o conotatie simbolica decat una politica. Italia va avea o prezenta extraordinara in cadrul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.

De fapt, Sibiul este un adevarat suflet intelectual. Pentru noi, este mai mult decat un partener economic. Dorim ca tarile noastre sa colaboreze mult mai mult la nivel cultural. Italia este de departe principalul partener economic si comercial al Romaniei. Nicio alta tara nu este mai prezenta in Romania, la fel cum si Romania este extrem de apropiata de Italia.

Acum, intreaga tara a devenit un miracol. Consider ca prezenta Italiei este in continua crestere in toata Transilvania. Investitorii trebuie convinsi ca in Sibiu isi pot dezvolta afacerile”, a spus ambasadorul.

Todini trebuie sa se grabeasca

Centura ocolitoare a Sibiului, la care lucreaza firma italiana Todini, a fost unul dintre punctele discutiei de la Prefectura. “Am auns la concluzia ca ar trebui intensificat ritmul de lucru la centura ocolitoare”, a remarcat Ion Ariton. “Suntem foarte increzatori ca lucrarile se vor demara mai repede.

Am discutat cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului din Romania, iar ieri am vorbit si cu proprietara Todini”, a completat Daniele Mancini.