Liderul PNL Sibiu, Cornel Stirbet sustine ca organizatia pe care o conduce se situeaza in fruntea preferintelor alegatorilor sibieni. In urma unui sondaj comandat de PNL la nivel national, la Sibiu, in cazul unor alegeri, liberalii ar castiga majoritatea voturilor. Stirbet recunoaste totusi ca in intrebarile propuse de la centru nu apare nicaieri FDGR.

„La Sibiu, acest sondaj a avut o nota de relativitate, pentru ca este un judet atipic. A fost acelasi tip de intrebari in intreaga tara, iar din acest set de intrebari nu figura si FDGR. De aceea sunt anumite intrebari si datele pot fi interpretabile”, a declarat Cornel Stirbet. Sondajul a fost realizat in luna iulie, insa liberalii sustin ca nu il vor face public.

„Este realizat pentru uz intern si nu il vom face facut public. In nicio filiala nu s-a procedat asa”, sustine Stirbet. In opinia liderului PNL, partidul din care face parte va castiga viitoarele alegeri, cu sau fara anticipate. „PNL este foarte bine pozitionat. Este primul partid din judet ca intentie de vot”, a mai spus Stirbet.

Datele acestui sondaj nu sunt insa credibile pentru democrati. In trecut, cand s-a mai facut referiri la acesta, vicepresedintele PD Sibiu, Nicolae Nan a spus ca „liberalii au nevoie de sondaje, tinand cont de situatia in care se afla”, si le-a urat liberalilor sibieni ca acest sondaj sa fie mai bine realizat decat cel comandat pentru comuna Tarnava.

Atunci, in urma unui sondaj realizat de PNL, candidatul liberal era cotat cu cele mai mari sanse sa castige alegerile, insa in cele din urma, tarnavenii l-au ales pe candidatul democrat.

Alin BRATU