Ionel Bucur a fost singurul sportiv roman calificat la finala Cupei Mondiale de sarituri peste obstacole din Belgia. Aflat la prima participare in cariera, sibianul legitimat la CSM a obtinut un onorant loc 54 din 203 participanti

Pentru echitatia sibiana si romaneasca, simplul fapt ca am avut un sportiv calificat intre cei mai buni sportivi din lume la aceasta disciplina este o performanta impresionanta. Ionel Bucur a facut insa mult mai mult, avand o evolutie mult peste asteptari. La categoria la care a concurat, sibianul, pe calul Patima, a reusit sa castige fara probleme prima proba.

In cea de-a doua, cea care asigura si calificarea in finala, a avut un ghinion teribil. Cu cel mai bun timp pana atunci, sibianul a doborat chiar ultimul obstacol si a fost depunctat incat nu a mai obtinut biletul pentru cursa spre medalii. Astfel, Ionel Bucur a incheiat competitia pe locul 54 din 203 concurenti inscrisi.

„Eu spun ca este un rezultat foarte bun pentru prima participare la acest nivel. Daca nu aveam ghinion, intram in primii 25, unde toti porneam cu timpul de la zero si aveam sansa mea. Dar e bine si asa, la conditiile pe care le au cei care s-au calificat in Belgia. Noi suntem la 15 de ani in urma, dar cu munca putem obtine mai mult”, a spus Bucur.

Vrea titlul

Intors din Belgia, Ionel Bucur a intrat direct in programul de pregatire pentru finala Campionatului National, care debuteaza astazi, la Sibiu. Sportivul de la CSM are drept obiectiv locul intai. „Categoric, voi lupta pentru titlu. Am o sansa mare dupa concursurile bune facute in ultima vreme. Voi avea adversari puternici, mai ales cei de la Steaua si Dinamo”, a precizat Bucur.

Acesta spera sa-l introduca in concurs si pe fiul sau, Ionut. Doar junior, acesta ar putea fi inscris la finalele de tineret, daca federatia va decide sa sustina in paralel si competitia rezervata celor mai tineri. „Are sanse mari sa castige, desi lupta cu adversari mai mari.

La Balcaniada din aceasta vara a concurat cu ei si a fost mai bun decat toti”, s-a aratat increzator tatal lui Ionut.

Bogdan BRANZA