Sectia romana a Teatrului de Papusi “Puck” din Cluj-Napoca organizeaza la sfarsitul acestei saptamani deschiderea festiva a stagiunii cu piesa “Punguta cu doi bani”, adaptare dupa Ion Creanga.

Piesa programata pentru acest eveniment are scenariul si regia semnate de Decebal Marin, scenografia de Sandu Marian si ilustratia muzicala Traian Pacurar si a incheiat stagiunea 2005-2006 a sectiei romane a teatrului.

Din programul teatrului vor mai face parte si alte povesti scrise de Ion Creanga, intr-o serie care va cuprinde “Ivan Turbinca”, atat in limba romana cat si in limba rromani, precum si alte titluri propuse unor regizori straini invitati sa colaboreze cu Teatrul “Puck”.

Proiectul isi propune, pe de o parte, sa raspunda cererii educatorilor si parintilor de a monta titluri din literatura romana, dar si sa incerce o introducere in circuitul interational a operei lui Creanga, prin invitatia adresata unor regizori din Polonia si Ungaria de a monta spectacole dupa opera acestui autor.

In lunile octombrie si noiembrie, sectia romana are doua invitatii la Festivalul de Papuserie de la Alba Iulia si Festivalul “Gulliver” din Galati, iar in luna decembrie, la Festivalul organizat de Teatrul “Tandarica” la Bucuresti.

La randul ei, sectia maghiara lucreaza in momentul de fata la urmatoarea premiera - “Printul Trandafir si Printesa Viorea”, in regia lui Varga Ibolya, spectacol ce va fi prezentat publicului in luna octombrie.

Luna noiembrie va aduce la Cluj continuarea proiectului realizat in colaborare cu Consiliul Judetean Cluj si dedicat copiilor cu nevoi speciale “Saptamana Bunavointei”, in cadrul caruia cele doua sectii ale Teatrului vor sustine spectacole gratuite la scolile speciale din intreg judetul.