Planul conceput de Alexandru Lele pentru a scapa de puscarie presupune discreditarea anchetatorilor, martorilor acuzarii si ziaristilor care spun, sau scriu, adevarul despre el

Prin publicarea unor articole calomniatoare la adresa acestora, procurorul suspendat spera ca va deturna atentia opiniei publice de la problemele penale grave pe care le are

Imuni la incercarile infractorilor dovediti de a le „baga pumnul in gura”, redactia si patronatul „Informatiei de Vest” nu cad insa victime santajului mediatic exercitat de spagar

Despre cum sa scapi de puscarie...

Procurorul suspendat Alexandru Lele este cercetat pentru comiterea a peste 20 de infractiuni de luare de mita, favorizarea infractorului, fals intelectual, retinere de inscrisuri, trafic de influenta, cercetare abuziva, conducere sub influenta bauturilor alcoolice, vatamare corporala si calomnie.

La care se adauga suspiciuni legate de favorizarea unor retelele de hoti de masini si traficanti de carne vie. Ca sa nu mai vorbim de implicarea sa in cateva cazuri de adoptie nelegala. „Informatia de Vest” a prezentat, detaliat, o parte dintre aceste cazuri. Restul sunt inca in faza de documentare si vor fi facute publice in curand.

Sa fie clar pentru toata lumea: nu noi il acuzam pe Lele de comiterea acestor fapte, ci institutiile abilitate ale Statului roman! Iar acest lucru poate fi dovedit cu inscrisuri oficiale!

Suparat ca scenariul gandit de el pentru a scapa de puscarie - potrivit caruia este o victima a fostului partid de guvernamant - nu a fost „inghitit” de toata Romania, Lele a luat masuri. Si a declarat razboi tuturor celor care spun, sau scriu, adevarul despre el. Anchetatori, martori ai acuzarii, ziaristi. Si, culmea, o face in presa.

O redactie de ziar a acceptat sa il „gazduiasca”, doar pentru „zestrea” de dosare pe care a promis ca o va aduce cu el. Nimeni nu s-a gandit ca un astfel de om minte cu nerusinare. Iar acest lucru s-a demonstrat: Lele nu a dus cu el nici un dosar, ci doar se foloseste de Trustul „Gazeta” pentru a-si calomnia „dusmanii”.

Si pentru a deturna, astfel, atentia opiniei publice de la problemele penale pe care le are.

Motive de „suparare”...

Alexandru Lele a aflat ca „Informatia de Vest” ii pregateste o mare „surpriza”. Un supliment in care cazul sau va fi dezbatut pe larg si din care oradenii, si nu numai, vor afla cine este cu adevarat cel care pozeaza in victima fostului partid de guvernamant.

Interviuri cu oamenii pe care i-a nenorocit arestandu-i nelegal, sau intervenind pentru a fi condamnati, pentru ca au refuzat sa ii dea mita; continutul dosarelor tinute cu anii prin sertare, sau in care a adat solutii de neincepere a urmaririi penale, pentru ca protagonistii acestora i-au dat mita; sustinerea retelelelor de hoti de masini si traficanti de carne vie si chiar favorizarea unor

adoptii nelegale - de aceste adevaruri ii este frica lui Lele si de aceea incearca sa-i discrediteze pe cei care le vor face publice!

Un alt motiv pentru care Lele este suparat pe saptamanalul „Informatia de Vest” este acela ca l-a deconspirat pe ministrul Justitiei ca sustinator al sau.

Monica Macovei ar putea fi cercetata penal pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, trafic de influenta si favorizarea infractorului, deoarece declara public ca Lele este nevinovat in timp ce ancheta penala impotriva acestuia este in plina desfasurare.

In acest fel, ministrul compromite, cu buna stiinta, actul de Justitie, prin influentarea deciziei anchetatorilor - sau magistratilor - prin mainile carora va trece dosarul „Lele”.

Din aceste motive, si patronatul si echipa redactionala ale saptamanalului „Informatia de Vest” au devenit dusmanii sau de moarte. Si, fara sa tina cont de nici o regula de deontologie jurnalistica, ii calomniaza pe rand, in paginile „Gazetei de Oradea”, intr-un mod care nu poate fi definit decat mizerabil.

Cum altfel poate fi caracterizat, de exemplu, trasul cu ochii in chilotii cuiva? Un barbat care se respecta nu face asemenea lucruri. Iar un ziarist cu minim bun simt nici atat. Dar Lele nu este nici una, nici alta. E un biet procuror cercetat pentru comiterea mai multor fapte grave de coruptie.

La inchisoare sau la spital?

Articolele abjecte pe care le scrie si prestatiile penibile din cadrul emisiunilor TV la care este invitat demonstreaza faptul ca Alexandru Lele este un tip redus. Nu lasa pe nimeni sa exprime un alt punct de vedere decat al lui, nici in scris, nici verbal. Vorbeste intr-una, cu toate ca foloseste doar argoul de puscarias si se manifesta ca atare.

Toate actiunile lui, supararile de doi bani, razbunarile, frustrarile pe care le are, ca sa nu mai vorbim de „micile” rautati, caracterizeaza un personaj bolnav.

Iar cei care ii ofera ocazia sa-si „vomite” in ziar ineptiile sunt la fel de vinovati ca si el. pentru ca, fara sprijinul lor, jalnicul mascarici ar ajunge mai repede acolo unde ii este locul: dupa gratii. Sau la un spital de nebuni...

Informatia de Vest

Suparat ca scenariul gandit de el pentru a scapa de puscarie - potrivit caruia este o victima a fostului partid de guvernamant - nu a fost „inghitit” de toata Romania, Lele a luat masuri. Si a declarat razboi tuturor celor care spun, sau scriu, adevarul despre el. Anchetatori, martori ai acuzarii, ziaristi

Patronatul si echipa redactionala ale saptamanalului „Informatia de Vest” au devenit dusmanii sau de moarte. Si, fara sa tina cont de nici o regula de deontologie jurnalistica, ii calomniaza pe rand, in paginile „Gazetei de Oradea”, intr-un mod care nu poate fi definit decat mizerabil.

Cum altfel poate fi caracterizat, de exemplu, trasul cu ochii in chilotii cuiva? Un barbat care se respecta nu face asemenea lucruri. Iar un ziarist cu minim bun simt nici atat. Dar Lele nu este nici una, nici alta