Prefectul de Timis a facut din nou referiri nenominale la interesele unor latifundiari care se invart pe langa comisiile locale de fond funciar, mai ales in localitatile din jurul municipiului Timisoara. Ovidiu Draganescu iese din nou la atac impotriva comisiilor locale de fond funciar, dar si a unor afaceristi cu posibile interese imobiliare.

In mai multe randuri, prefectul a relatat presei ca stie ca afaceristii, mereu niste anonimi, stau cu ochii pe terenurile de la periferie, amenintand chiar publicatiile de presa care au indraznit sa sugereze ca insusi prefectul ar avea interese imobiliare ca va dezvalui cine este in spatele patronilor din mass-media.

Draganescu nu s-a incumetat niciodata sa nominalizeze explicit aceste persoane, insa a atras mereu atentia ca este cu ochii pe ei. Ieri, su-biectul a revenit din nou pe buzele prefectului, care a subliniat ca intarzierile in aplicarea legilor s-ar datora si "comisiilor de fond funciar care colcaie de interese".

Draganescu a vorbit si despre "presiunile si santajele la care sunt supusi membrii comisiilor de fond funciar".

"Diferiti mandatari, mereu aceeasi, obtin tot mai multe parcele in apropiere de Timisoara cu ajutorul instan-telor. Judecatorii dau teren pe locul unde exista deja proprietari si Prefectura este pusa in dificultate, pentru ca nu stim cui sa dam pamantul: celor care au sentinta judecatoreasca sau celor care au titlu de proprietate.

Exista situatii limita pe care legiuitorul nu le are in vedere", a explicat Draganescu, amintind, din nou, despre "relatiile dintre anumiti proprietari latifundiari si membrii comisiilor locale".

Surse apropiate prefectului spun ca in vizorul acestuia se afla chiar directorul Directiei de Patrimoniu din Primaria Timisoara, Nicusor Miut. Prefectul nu scapa nici o ocazie de a arunca sageti catre edilii din Primarie. "La Timisoara s-au rezolvat circa 800 de dosare.

Jumatate au fost respinse si acesti proprietari au venit sa se planga la Prefectura si noi trebuie sa le rezolvam contestatiile", s-a plans reprezentantul Guvernului in teritoriu.

Fostul presedinte al PNL Timis, ajuns prefect, a facut de multe ori aluzii si la clanurile tiganesti care au reusit sa cumpere o mare parte dintre imobilele istorice din centrul Timisoarei, ba chiar a facut apel catre cetatenii care se simt sicanati de rromi sa anunte politia.