Prefectura Timis a fost sesizata de Inspectoratul Scolar Judetean de cazul a doua gradinite aflate in zonele centrale ale Timisoarei, care au fost retrocedate recent fostilor proprietari.

Laviniu Bedrosian, directorul cancelariei prefectului, a precizat ca gradinitele cu numerele 16 si 19, ambele situate in apropiere de Palatul Administrativ, au fost castigate in instanta de fostii proprie-tari si ca trebuie evacuate. Pentru ca a gasit neconcordante in procesele verbale, Prefectura va uza de calea de atac a recursului gratios sau va ataca in contencios decizia de retrocedare.

"Am fost anuntati de catre directoarea de la gradinita nr. 19 ca au chemat-o de la Primaria Timisoara si i s-a pus in vedere ca imobilul a fost retrocedat. Asta fara a fi anuntati nici cei din conducerea gradinitei, dar nici cei de la Inspectoratul Scolar, deci nu li s-a dat sansa de a face recurs", a mentionat Bedrosian.

O prima analiza a dosarului a scos la iveala ca in procesul verbal nu erau mentionate nici una din investitiile care au fost facute de-a lungul anilor in imobil. Totusi, directoarea a informat Prefectura ca s-au construit inca 350 de metri patrati anexa la imobil si au existat mai multe investitii: 80 milioane lei vechi, 350 milioane, respectiv 7.000 euro, sume care nu au fost trecute niciunde.

O situatie similara s-a intalnit si la Gradinita nr. 16, cazurile fiind analizate de Directia Juridica din Prefectura.