Consilierii judeteni ai PSD Alba incearca din nou sa provoace o discutie privind asa zise ilegalitati comise de prese-dintele Consiliului Judetean, Ion Dumitrel.

Dupa ce au esuat in tentativa de a promova un proiect de hotarare pentru schimbarea din functie a presedintelui Consiliului Judetean, alesii PSD vor sa impuna pe ordinea de zi a sedintei de azi un proiect de hotarare "privind constituirea unei comisii de analiza si verificare a unor pretinse abuzuri si ilegalitati comise de Ion Dumitrel".

Reprezentantii PSD ii aduc presedintelui Dumitrel o serie de acuzatii, care, in opinia lor, ar trebui sa determine constituirea comisiei solicitate.

Astfel, presedintele Ion Dumitrel este acuzat ca a incheiat ilegal, fara sa consulte Consiliul Judetean, un contract prin care a angajat institutia, alaturi de Consiliul local al municipiului Blaj, sa asigure fondurile financiare necesare proiectarii si executarii unor lucrari de infrastructura in municipiul Blaj, pentru investitia pe care urma sa o realizeze SC "Bosch Rexroth" SRL.

Alegeri controversate

O alta acuzatie adusa presedintelui Ion Dumitrel se refera la alegerile care vor avea loc, peste aproape doua saptamani, in comuna Bucerdea Granoasa. "Candidatul pentru functia de primar al comunei din partea PD Alba, Parau Gheorghe, s-a deplasat pe ulitele comunei Bucerdea Gra-noasa, insotind masini care au transportat balast.

Candidatul PD le-a ex-plicat cetatenilor ca balastul se aduce din dispozitia domnului presedinte Ion Dumitrel si daca va fi votat ca primar va fi sprijinit in continuare pentru executarea unor lucrari de infrastructura pe raza comunei Bucerdea Granoasa, prin alocarea de fonduri de la judet", au afirmat reprezentantii PSD Alba.

"Nu am nici un amestec in ceea ce se intampla la Bucerdea Granoasa", a replicat Dumitrel la acuzatia consilierilor PSD.

"Domnul presedinte Ion Dumitrel a initiat proiectul Hotararii de Guvern nr. 1725/22.12.2005 privind alocarea unei sume din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guver-nului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2005, pentru judetul Alba, fara o temeinica fundamentare si cu incalcarea mai multor dispozitii legale re-feritoare la transparenta decizionala.

Propunerea de repartizare a sumei de 55 miliarde lei vechi (550.000 lei RON) pentru Consiliul Judetean Alba si cele 45 municipii, orase si comune, s-a facut fara consultarea Consiliului Judetean Administrativ si pe criterii subiective (pentru favorizarea in principal a primarilor PD sau pentru racolarea unor primari ai PSD)", se sustine in expunerea de motive a proiectului initiat de cei 6 consilieri PSD.

Potrivit acestora, nota de fundamentare a proiectului de Hotarare de Guvern, in care se consemneaza ca acesta a fost intocmit cu indeplinirea procedurii legale, este falsa dat fiind faptul ca nu a fost adus la cunostinta cetatenilor judetului Alba si nici macar la cunostinta tuturor primarilor sau consilierilor locali din comunele, orasele si municipiile judetului.

Consilierii PSD, sustin ca datorita acestui fapt s-a ajuns ca la finele anului 2005 sa ramana necheltuita suma de 9,6 miliarde lei. Initiativa alesilor social-democrati are, insa, sanse minime de reusita, avand in vedere ca sunt minoritari in Consiliul Judetean. Ei spera insa, cel putin, sa determine o discutie pe aceasta tema in plenul CJ.