Scandalul care a tinut capul de afis la Clubul Sportiv Scolar din Sibiu a ajuns la final. Peste 50 de parinti au protestat impotriva deciziei de demitere a antrenoarei Andreea Bastea. Parintii au amenintat conducerea CCS ca isi vor retrage copiii de la gimnastica daca tanara antrenoare nu va fi lasata sa lucreze in continuare.

Spiritele incinse din timpul sedintei la care a asistat si un delegat de la Inspectoratul Scolar Sibiu au adus o demisie. Directorul Clubului s-a simtit lezat de autoritatea pe care o are si si-a dat demisia pe loc.

Batuta si sanctionata

Andreea Bastea este cea mai tanara antrenoare la Clubul sibian. In luna iulie a fost implicata intr-un scandal dupa ce unul dintre colegii ei a agresat-o fizic. ”De atunci a inceput totul. Un coleg de al meu m-a batut in vestiarul clubului, am si certificat medico-legal de atunci, iar conducerea tot pe mine m-a sanctionat.

Acum, dintr-o data, am ramas fara grupa de elevi, conducerea i-a impartit la restul antrenorilor”, spune Andreea Bastea. Parintii micutilor talentati la gimnastica au incercat sa ii determine pe cei care au puterea, sa o pastreze pe Andreea Bastea. Toti au amenintat ca daca antrenoarea le va fi schimbata, copiii lor nu vor mai face performanta.

„Eu refuz sa imi mai las fetita aici daca de ea nu se va ocupa doamna Andreea. Cu ea este obisnuita fetita mea si nu mai vrea ea sa vina daca nu e aceeasi antrenoare”, spune raspicat una dintre mamele prezente la sedinta. Parintii au cerut ajutorul Inspectoratului Scolar Judetean pentru rezolvarea acestei probleme.

La negocieri a fost prezent si Roberto Dietrich, inspector scolar adjunct la ISJ Sibiu. „Nu cred ca sunt motive intemeiate pentru a se renunta la serviciile doamnei antrenoare Andreea Bastea. Noi vom mai discuta si luni, dar nu cred ca sunt motive sa se renunte la ea”, a adaugat Dietrich. La toate aceste comentarii, directorul Clubului Sportiv din Sibiu a reactionat prompt.

Directorul Mircea Rau, vazut fara autoritate in fata parintilor porniti pe harta, a refuzat sa mai asiste la discutii si si-a inaintat demisia. Parintii aflati in sala au aplaudat decizia acestuia iar conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu urmeaza sa analizeze situatia si sa ia o hotarare in acest caz.

Gabriela ROMAN