Patronatul grupului rusesc Mechel intentioneaza sa continue programele de investitii si restructurare a personalului la combinatele siderurgice de la Targoviste si Campia Turzii. Programul anuntat de compania ruseasca are prevazut un plafon de investitii de aproximativ 44 de milioane de euro pana in 2009.

Mechel va derula in paralel si programe de disponibilizari la cele doua societati, insotite de majorari salariale pentru angajatii ramasi. Aceasta procedura vizeaza asigurarea unui numar optim de angajati, se arata in declaratiile patronatului rus.

Alexei Ivanuskin, directorul operational al grupului Mechel, este de parere ca intreprinderile rusesti care apartin grupului Mechel sunt mai competitive datorita costurilor de productie mult mai reduse decat in Romania. La combinatul de la Campia Turzii, compania ruseasca a programat investitii de peste 16 milioane de euro pana in 2009.

“Mechel a investit la Campia Turzii circa 27 de milioane de euro”, a declarat Ivanuskin.

Reprezentantii Mechel spun ca in prezent se poarta o serie de negocieri cu sindicatele, referitoare la disponibilizari. Principalul sector vizat este cel administrativ, unde sunt inregistrati 850 de angajati. In total, combinatul de la Campia Turzii are 4.300 de angajati, insa reprezentantii Mechel sustin ca numarul optim este de circa 3.000 - 3.500 de angajati.

Ei mai spun ca reducerea numarului de angajati va fi compensata prin majorarea salariilor angajatilor ramasi. “E nevoie sa ridicam salariile, deoarece avem nevoie de lucratori calificati. Cea mai mare problema cu care ne confruntam in prezent este plecarea cadrelor foarte bine pregatite”, a declarat Vladimir Titski, vicepresedintele Mechel pentru strategie si integrare.

Mechel detine in Rusia trei combinate siderurgice, o fabrica de piese din otel, o fabrica de nichel si mine de carbune si fier. Compania a inregistrat anul trecut un profit net de circa 304 milioane de euro si o cifra de afaceri de trei miliarde de euro.

Grupul Mechel este listat pe Bursa din New York si are o capitalizare de circa 2,77 miliarde de euro. Actionarul majoritar al companiei

este omul de afaceri rus Igor Zyuzin, care detine circa 65,8% din actiuni, conform ultimelor raportari disponibile.