Premierul a declarat la sosirea sa pe aeroportul din Cluj ca nu se va impaca cu liderii PD, pentru ca nu sunt certati. Calin Popescu Tariceanu a confirmat faptul ca va avea o intalnire informala cu presedintele PD, Emil Boc.

Seful Guvernului a afirmat ca nu va avea loc si o sedinta a conducerii Aliantei, desi forurile de decizie din PD si din PNL se intalnesc in aceeasi zi la Cluj. El spune ca reprezentantii celor doua partide nu se vor evita.

Calin Popescu Tariceanu spune ca pe agenda conducerii PNL, excluderile deputatilor Cristian Boureanu si nRaluca Turcan sunt teme secundare. Liberalii discuta la Cluj este programul politic al partidului de dupa aderarea la UE.

Premierul a tinut sa remarce faptul ca PNL a reusit sa isi tina promisiunea de a duce Romania in Uniunea Europeana din data de 1 ianuarie 2007.

El spune ca la Cluj, liberalii nu vor discuta despre numirea unui comisar european din partea Romaniei, deoarece acest lucru este apanajul primului ministru. El a spus si ca nu va fi luata in discutie numirea unui succesor al ministrului Apararii, Teodor Atanasiu.

Liderii PD au organizat la Cluj un seminar la care participa reprezentanti ai PPE. Sambata are loc reuniunea Colegiului Director al PD, la Hotelul Rimini.

Intalnirile liberalilor au loc la Hotelul City Plaza. Premierul liberal va participa duminica, la Baia Mare, la inchiderea festivalului castanelor. Luni dimineata, el va deschide anul universitar la Cluj, intr-o ceremonie programata la Casa de Cultura a Studentilor.