Membrii Biroului Permanent Central al PNL, reuniti la Cluj, au decis sa voteze impotriva nominalizarii senatorului George Maior in fruntea Serviciului Roman de Informatii. Grupurile parlamentare ale PNL vor decide daca vor vota instalarea lui Claudiu Saftoiu in fruntea Serviciului de Informatii Externe doar dupa audierea acestuia.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al PNL, senatorul Varujan Vosganian. El a precizat ca liberalii considera nominalizarea lui George Maior drept o tradare a protocolului Aliantei.

Liberalii spun ca exista o anexa la protocol prin care PNL si PD au convenit ca nu vor sustine numirea reprezentantilor PSD in functii de demnitate publica, cu exceptia celor aflate sub control parlamentar si care trebuie distribuite, potrivit legii, intre toate partidele.

Varujan Vosganian a facut apel si la celelalte partide din coalitia de guvernare sa voteze impotriva lui George Maior. El spune ca daca presedintele Romaniei, Traian Basescu, voia consultari, nu trebuia sa discute doar cu PSD, ci si cu PNL.

Pe de alta parte, presedintele PD, Emil Boc, declara ca nu exista nici o prevedere in protocolul Aliantei referitoare la nominalizarea sefilor serviciilor de informatii.