Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Gheorghe Marinescu (PSD) a carui schimbare din functie o doreste Alianta D.A. PNL-PD a declarat, vineri, ca in opinia sa, "consilierii judeteni care l-au schimbat din functie pe Marian Oprisan sunt mai prosti si mai obraznici ca cei din Bistrita".

Gheorghe Marinescu si-a motivat afirmatia prin aceea ca cei 22 de consilieri judeteni care au decis schimbarea din functie a presedin-telui CJ Vrancea, Marian Oprisan, nu cunosc nici ei legea, asa cum nu o cunosc nici cei 12 consilieri PD si PNL din Bistrita-Nasaud care si-au dat demisiile la inceputul lunii aprilie pentru a forta dizolvarea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud si organizarea de alegeri anticipate.

"Sunt mai prosti daca ne gandim numai la cine a stat in spatele lor, un deputat fara liceu, ca Nini Sapunaru. Nu vor avea castig de cauza fiindca un presedinte de consiliu judetean nu poate fi schimbat in acest mod. Am auzit si prostia cu doi presedinti, asa ceva nu exista", a declarat Marines-cu.

Presedintele CJ Bistrita-Nasaud a afirmat ca nu este in relatii bune cu Marian Oprisan si nu l-a contactat dupa ultimele evenimente care s-au petrecut la Vrancea cu toate ca si la Bistrita, Alianta D.A urmareste sa-l schimbe din functie, insa dupa alte metode.

"Cred ca PSD ar trebui sa lase la o parte francofonia si sa ia o atitudine publica la Parlamentul Europei in legatura cu abuzurile care se fac. Aici, la noi, nu numai primarii PSD sunt revoltati, ci si altii. Toate ho-tararile adoptate de Consiliul Judetean din aprilie pana in prezent, in numar de 28, au fost atacate in contencios-administrativ de Prefectura si nu sunt aplicate.

Raman profesorii fara bani, drumurile neterminate, asistenta sociala e in aer. Eu nu mai sunt dispus sa astept mila si cooperarea unor consilieri (cei trei consilieri PD si unul UDMR care nu s-au prezentat la sedinte din aprilie pentru a sustine gestul demisionarilor ? n.r). Le cer demisia de onoare", a declarat Marinescu.

Presedintele CJ Bistrita-Nasaud a declarat ca asteapta ca instanta de judecata sa se pronunte in procesul in care Prefectura a contestat validarea celor 12 supleanti de pe listele PSD, pe care, in baza Legii alegerilor locale, social-democratii i-au propus sa-i inlocuiasca pe demisionarii din PD si PNL, partide care s-au retras din Consiliul Judetean cu tot cu listele de membrii supleanti.

Deputatul Viorel Pupeza, presedintele filialei judetene a PSD, a declarat ca parlamentarii partidului vor face interpelari inclusiv la ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, caruia ii vor cere sa-l demita pe prefectul de Bistrita-Nasaud, Szilagyi Ioan, pentru abuz in serviciu, suspectandu-l pe acesta ca face "jocul Aliantei D.A. PNL-PD".

Potrivit lui Pupeza, primarii si viceprimarii PSD au cerut chiar partidului actionarea in judecata a prefectului judetului pentru obstructionarea activitatii de la nivelul administratiei judetene. "Vom analiza si aceasta oportunitate", a spus liderul judetean al PSD.