Vineri a fost prima conferinta de presa a PD Alba la care au participat cei doi deputati, Stefan Bardan si nou-venitul Mugurel Sarbu.

Daca primul a spus ca prin venirea deputatului independent creste forta judetului in Parlament (celor doi adaugandu-li-se liberalul Tiberiu Barbuletiu), Sarbu (care nici pana acum n-a primit o hartie oficiala care sa ateste excluderea sa din PSD) a precizat ca s-a decis pentru PD Alba deoarece era clar ca fiind independent nu putea face prea multe in Parlmanet.

I-a ales pe pedisti si nu pe liberali - dupa cum a subliniat - pentru ca desi politica sa in fruntea Primariei Sebes a fost considerata liberala, pentru el conteaza foarte mult si componenta sociala, chiar daca intr-o perioada de tranzitie dezvoltara este asigurata de politicile economice liberale.

Deputatul a precizat ca nu vrea „sa-si regleze conturile cu PSD Alba” din noua pozitie, de vicepresedinte al PD Alba, dar nici nu va lasa „netaxate” gafele fostilor sai colegi din PSD Alba.

Raspunzand unei intrebari, el a catalogat „barfe” discutiile dintre unii pesedisti din Alba despre o eventuala preluare a sefiei PSD Alba de catre senatorul George Maior, subliniind ca aceasta idee n-a fost niciodata sustinuta nici la nivel de filiala, nici la nivel central.