Primarului i se alatura aproape intreaga suflare a localitatii. Deoarece resturile de la ospete se afla imprastiate peste tot - cele mai multe insa se gasesc pe malurile Dunarii, ale raului ce strabate comuna, printre bancile si leaganele din parcul de joaca al copiilor si mai ales, in jurul indicatoarelor care interzic aruncarea gunoaielor.

“Lipsa de bun simt a multor turisti ne da foarte mari batai de cap... gunoaiele sunt aruncate peste tot. Cele mai mari probleme le avem cu gunoaiele aruncate in apa deoarece sunt greu de recuperat” declara Ioan Ciuru.

Un ajutor nesperat a primit insa din partea tinerilor din comuna. In cateva saptamani acestia au reusit sa stranga majoritatea gunoaielor in sacii pusi la dispozitie de o organizatie ecologica.

Primarul a avertizat insa pe administratorii tuturor pensiunilor de pe Clisura Dunarii in legatura la aceasta problema. De asemeni, pentru a veni in ajutorul acestora, in jurul pensiunilor au fost amplasate containere de gunoi, precum si in zonele cu mare afluenta turistica.

O masina de salubrizare va trece de doua ori pe luna pentru a ridica gunoiul din aceste zone. Tinerii ecologisti ai comunei vor lucra insa sub indrumarea organizatiei “Cazanele Dunarii”, beneficiind in acelasi timp de tot sprijinul acestora pentru a pastra curata Clisura Dunarii.