Parintii a peste 100 de copii de gradinita din Arad sunt extrem de furiosi si ameninta cu miscari de strada pentru ca gradinita unde invatau copiii lor a fost mutata chiar langa penitenciar.

Gradinita PS 2, cunoscuta de catre aradeni sub denumirea de Gradinita UTA a fost inchisa, iar cei peste 200 de copii au fost mutati. O parte dintre ei au fost primiti de o institutie similara, aflata la peste 1 kilometru distanta, iar ceilalti, peste 100 de copii vor trebui sa frecventeze o gradinita aflata chiar langa puscarie.

Proprietarul cladirii a solicitat o chirie lunara de aproape 3.000 de euro, bani pe care Primaria Arad nu i-a putut plati. In aceste conditii parintii copiilor au fost nevoiti sa apeleze la gradinitele din apropiere. Pana la gradinita de langa puscarie se poate ajunge numai cu taxiul deoarece statia de tramvai este la 2 kilometri.

Mai mult, parintii considera ca institutia nu a fost corect retrocedata. Ea a fost construita de catre baronul Neumann, proprietarul fabricii UTA avand destinatia de gradinita pentru copiii salariatilor sai.

Cu toate acestea, conducerea fabricii UTA a soli-citat, imediat dupa 1990, la privatizare, si spatiile gradinitei si ale cresei, precum si stadionul UTA, desi trebuia sa primeasca aprobarea doar pentru spatiile de productie. Acum, noul proprietar a scos copiii in strada. El a solicitat o chirie exorbitanta Primariei.

Vazand ca nu primeste acesti bani, a oferit cladirea Ligii pen-sionarilor aradeni, care pot sa stea doar cu cateva milioane de lei pe luna in intreg spatiul amenjat pe banii parintilor copiilor.