Pentru unii studenti facultatea nu inseamna neparat “carte”, ci mai ales o noua modalitate de a iesi in evidenta. Si cum altfel mai bine decat scotand de la naftalina cele mai bune haine, pe care le avem in dulap. Asta pentru a fi luati in vizor din prima si a ne impune propriul stil vestimentar.

Hainele reprezinta la inceputul noii etape din viata, cea de studentie, in special pentru boboci, modul in care se prezinta celor din jur, modul in care vor sa fie perceputi. Hainele le ofera un anumit statut. Dar poate si mai mult, le ofera fiecaruia dintre ei siguranta si sugereaza o parte din personalitatea lor.

Tocmai de aceea si multitudinea de stiluri vestimentare care se regaseste la inceputul fiecarui an universitar.

Fiecare inceput de octombrie este caracterizat de aglomeratie pe la facultatile clujene, deoarece studentii iau startul in noul an universitar. Aglomeratie caracterizata si de un ghiveci de culori si stiluri vestimentare de la cele mai decente pana la unele de-a dreptul extravagante.

Mai ales bobocii incearca sa capteze atentia la acest nivel: primul an este cel mai important pentru imaginea pe care doresc sa si-o creeze si pentru eventualii prieteni care ii vor insoti pana la absolvire. Daca ar fi sa-i impartim in categorii, cu siguranta ar fi ceva care ne-ar scapa, dar in linii mari intalnim si aer fitos, rock si decent.

Extravaganta primeaza

In peisajul multicolor al inceputului de an scolar se disting usor fetele extravagante. Atat baieti cat si fete care doresc sa se afle in pas cu moda si apeleaza la haine de firma, la accesorii bine asortate si, bineinteles, nelipsitul aer “fitos”.

Fuste scurte, blugi stramti, cizme, bluze mulate, accesorii, la fete, sau blugi largi, tricouri colorate, sacouri din denim sau raiat, adidasi si iarasi accesorii, la baieti, sunt nelipsite din peisajul inceputului de an universitar. La acestea se adauga o frizura pe masura, care abunda de gel sau fixativ si cu breton, de cele mai multe ori, neregulat.

Si sa nu uitam machiajul fetelor, care iese, de asemenea, in evidenta in functie de preferintele fiecareia.

Un pic de aer rock nu strica

Printre cei care ingroasa randurile studentilor se afla si fete rebele sau care, cel putin, asa vor sa para. Acestia sunt, cel mai adesea, imbracati in haine inchise la culoare, cu bocanci si accesorii tepoase.

Decent sau sobru?

O alta parte a studentilor care pasesc pragul facultatilor prefera sa nu iasa atat de mult in evidenta prin hainele pe care le poarta, fie din modestie, fie pentru ca li se par mai importante studiile decat felul in care arata.

Pentru inceputul de an prefera sa poarte o camasa simpla, blugi si un sacou, in special baietii, iar fetele se rezuma la pantaloni, fuste si bluze lejere, fara a folosi culori tipatoare.

Si cum cine se aseamana se aduna, ii vedeti la colt de strada, la cumparaturi, prin cluburi si la facultate. Ii cunoasteti si voi.