La Spitalul Orasenesc Moldova Noua (judetul Caras-Severin) medicii opereaza doar cand afara este soare si vreme buna. Si asta, deoarece blocul operator al institutiei sanitare devine nefunctional cand vremea se inrautateste, intrucat ploaia se infiltreaza prin acoperis direct in sala unde sunt operati bolnavii. Cu toate ca situatia dureaza de luni bune, lucrurile nu par sa intre in normal. Autoritatile isi paseaza vina de la una la alta.

Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica sustin ca vina pentru starea jalnica a spitalului se datoreaza managementului defectuos.

In replica, directorul interimar al institutiei medicale, Ovidiu Fiti, lasa sa se inteleaga ca intreaga responsabilitate apartine Consiliului Local, care nu aloca banii necesari reparatiilor, dar si Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, deoarece nu deconteaza integral serviciile medicale pe care unitatea sanitara le presteaza asiguratilor.

Conducerea CJAS sustine, insa, ca nu finanteaza decat serviciile strict medicale. Pentru a functiona normal spitalul ar avea mare nevoie de o suma de 6,2 miliarde lei vechi, bani necesari pentru lucrarile de hidroizolare si instalare a unui aparat de radiologie. Cererea de finantare a fost inaintata CL, insa este greu de crezut ca se vor gasi fondurile necesare, la rectificarea de buget.