Sibianul a terminat al doilea etapa de la Pitesti, la clasa 1.600 cmc, si nu mai poate fi ajuns in clasamentul general inaintea ultimei runde, programate la Sibiui

Ploaia a stricat in buna masura spectacolul asteptat la Pitesti, in penultima etapa a CN. De suferit au avut in special favoritii probelor, cei care trebuiau sa puncteze pentru stabilirea in buna masura a podiumurilor de la finalul sezonului. Printre acestia, evident, si sibienii, care nu au reusit sa se impuna la nicio clasa inclusa in competitie.

Totusi, acestia au reusit sa se claseze la final in primele trei pozitii, oferindu-le puncte importante pentru titlu inaintea ultimei etape din 2006.

Nepregatit de ploaie

Cel mai valoros pilot din Sibiu, Dan Grunca (Autonet) a cedat in fata lui Vasile Gentoiu, dar semiesecul din etapa cu numarul 8 nu ii afecteaza foarte mult sezonul excelent de pana acum. Grunca este in continuare lider al ierarhiei la 1600 cmc, cu 117 puncte.

Urmatorul clasat, Daniel Turzai (79 puncte) nu il mai poate ajunge in runda ramasa nedisputata si sibianul este matematic noul campion al Romaniei. „Si daca nu ma prezentam acum, eram campion. Puteam fi campion absolut, dar, din pacate, masina nu a tinut cu mine sa castig si la Pitesti.

In plus, circuitul a fost plin de apa, iar eu nu m-am dus pregatit cu cauciucuri potrivite”, a precizat Dan Grunca, care este convins ca va fi primul la el acasa, pe 4-5 noiembrie.

Tarnavean favorit

O cursa foarte buna a facut si Octavian Tarnavean, in competitia rezervata juniorilor 2. Tanarul pilot sibian a terminat al treilea, acumuland inca 15 puncte in clasamentul provizoriu, care l-au ajutat sa urce pe prima treapta a podiumului general, cu un total de 109 puncte.

Urmat indeaproape de Nelutu Boros si Alexandru Gentoiu, Tarnavean va trebui sa incheie primul cursa din noiembrie, de pe teren propriu, pentru a fi declarat invingator in sezonul 2006. La clasa mare (1800-2000 cmc), Dan Niristeanu a fost, de asemenea, pe locul trei la finalul etapei, dar continua sa ocupe abia pozitia a patra la general (69 puncte), fara sanse la locul intai.

Aceeasi situatie se inregistreaza la 1400 cmc, unde Erich Wermescher, care nu a luat parte la runda de la Pitesti, este abia al saselea, cu 37 puncte. Ultima etapa a anului este programata la Sibiu (4-5 noiembrie).

Bogdan BRANZA