Deficitul de personal si fondurile insuficiente se sunt pe primele locuri in lista dificultatilor cu care se confrunta Serviciul de Ambulanta sibian. «In ceea ce priveste personalul suntem la limita supravietuirii. In prezent avem 142 de angajati iar pentru o functionare la parametri normali am avea nevoie de cel putin 180.

In plus, in fiecare luna, Casa de Asigurari de Sanatate ne refuza o serie de plati deoarece am inregistrat depasiri. In septembrie ne-a refuzat aproximativ un miliard. Pana acum am cumulat o restanta de aproape 3 miliarde de lei », spune Dorin Draghici, seful Serviciului de Ambulanta Sibiu. Pentru o buna functionare, serviciul ar avea nevoie de un buget anual de 40 de miliarde de lei. Lucrurile nu stau insa foarte bine.

Trimestru descoperit

Pana acum serviciului i-au fost alocate in jur de 34 de miliarde de lei fara dializa. Astfel pentru ultimul trimestru ramane descoperit. « Mai avem nevoie cam de 5 miliarde de lei. Noi asteptam o rectificare bugetara pentru ca altfel nu putem sa ne descurcam. Am inaintat deja o adresa catre Casa de Asigurari pentru suplimentarea bugetului. Pentru servicii mai sunt bani.

Cu 6-7 miliarde am reusi insa sa acoperim toate cheltuielile si sa functionam la parametri normali», mai spune Draghici.

Anca MARIN