M-am dus, luni, la un magazin de pe Bulevardul Eroilor din Cluj si m-am facut de rusine cand am vrut sa platesc cu cardul, iar POS-ul de acolo nu mi-a recunoscut codul PIN de la BT. Pe bancomatul pe Eroilor era lipita o foaie pe care scria ca nu functioneaza. M-am prezentat la sediul bancii, sa vad ce se intampla, unde un functionar mi-a spus ca tranzactia a fost corecta.

Ulterior, dupa ce s-a informat ca lumea, m-a dumirit ca, de fapt, aveau o problema de transmisie a datelor, ne-a relatat Anamaria Radu, client BT. Am fost, luni dimineata, la o serie de intruniri de business in Bucuresti.

Aveam nevoie de 10 milioane lei vechi, adica aproximativ 300 de euro, dar am constatat ca nici unul dintre cele patru carduri BT pe care le aveam, inclusiv cel Gold, nu era functional, asa ca a trebuit sa imprumut de la un prieten din Bucuresti niste bani. Adica aveam la mine aproximativ 20.000 de euro, dar nu ma puteam folosi de acesti bani.

Pe celelalte carduri aveam banii de salarii pentru angajati, aveam si un card business, dar degeaba, ca nu functiona nici bancomatul de pe b-dul Magheru, nici cel de pe b-dul Stefan cel Mare, nici cel de pe Radu Beller de langa BT Cafe! De dimineata de la 6.15, cand m-am imbarcat cu avionul de la Cluj, unde am incercat sa scot bani din bancomatul din Aeroport si pana seara, la 200, cand un

angajat de-al meu a facut ultima verificare, la sediul central al BT, de pe strada Baritiu din Cluj, bancomatele nu au functionat. La Bucuresti cred ca am facut 15 kilometri prin oras, sa caut un bancomat BT functional, dar tot n-am reusit. Acum m-am hotarat: vreau sa le fac salariatilor carduri la BRD!, ne-a relatat un om de afaceri clujean.

Discutii fierbinti despre carduri s-au purtat si pe portalul Cafeneauabancara.ro. Hai sa va spun eu care banca are cele mai multe ATM-uri: ca numar, ar fi BCR, insa, ca functionalitate, BCR are cate DOUA ATM-uri la agentii / sucursale: unul da hartii de 10 lei, altul de 50 de lei. De aici, magarie, chipurile avem cele mai multe ATM-uri.

Ca functionalitate, apare BRD - aici numarul este pe bune, mixand biletele si elibereaza si de 10, si de 50 de lei aceeasi masina. Pe locul 3 (ca numar de masini), dar ca functionalitate pe locul 2, vine Raiffeisen, in continua crestere si cu sanse mari de a detrona, ca numar, BRD si BCR.

De aici, ce este sub ele, deja nu conteaza, maximum 500 de ATM-uri de fiecare banca, fata de cele 830 ale Raiffeisen (ultimul din lista mea), mai au mult de recuperat. Datele sunt cat se poate de reale, ca ma ocup cu asta, relateaza un forumist. De remarcat ca la serviciul relatii cu publicul al BT nu raspundea nimeni ieri la amiaza.

Reamintim ca, la finele anului trecut, BT a anuntat ca si-a conectat sistemul de carduri cu cel informatic. Transformarea elimina necesitatea alimentarii contului de card, care functiona separat de contul curent al clientului, a anuntat, atunci, conducerea bancii. BT dispune, numai in Cluj, de 49 de bancomate si a emis, in judet, 137.000 de carduri.