In perioada 4-6 octombrie 2006 are loc in Calimanesti-Caciulata din judetul Valcea a XXIX-a Conferinta Nationala de Chimie organizata de Oltchim cu participarea Academiei Romane Sectiunea Chimie si SChr Societatea de Chimie Romaneasca.

A XXIX-a Conferinta Nationala de Chimie este o manifestare stiintifica importanta dedicata sarbatoririi celor 40 de ani de existenta a SC Oltchim SA.

Comitetul de organizare:

Dr. Ing. Constantin Roibu - Presedinte

Acad. Alexandru T. Balaban

Acad. Ionel Haiduc

Acad. Emanuel V. Sahini

Comitetul stintific:

Acad. Ionel Haiduc - Presedinte

Dr. Ing. Petru Filip

Prof. Dr. Ing. Marius Andruh

Dr. Ing. Dan Donescu

Prof. Dr. Ing. Gheorghita Jinescu

Chim. Margareta Nicolau

Conferinta este structurata pe o sesiune de conferinte plenare si cinci sectiuni paralele de conferinte si postere in urmatoarele domenii importante de cercetare:

Sectiunea I Chimie si tehnologie organica

Sectiunea II Chimie si tehnologie anorganica

Sectiunea III Chimie si tehnologia polimerilor

Sectiunea IV Inginerie chimica

Sectiunea V Chimie analitica si protectia mediului

Conferinta se va desfasura in complexul hotelier Cozia-Caciulata-Oltul, din statiunea Calimanesti-Caciulata. Deschiderea oficiala a lucrarilor a avut loc miercuri, 4 octombrie 2006, la ora 900, in sala polivalenta a hotelului Cozia.

Conferinta Nationala de Chimie este o manifestare stiintifica de prestigiu a specialistilor din Romania si, de multi ani, se bucura de o importanta participare internationala. Acesta manifestare isi propune prezentarea preocuparilor actuale din domeniul chimiei si ingineriei chimice, incurajarea contactelor si promovarea legaturilor intre specialistii din acest domeniu si domenii conexe.