Legaturile dintre PSD si Patriciu sunt cimentate, potrivit unor informatii aparute in presa centrala, si de inalte fete ale masoneriei romanesti. Astfel, chiar sotia Marelui Maestru al Marii Loje Nationale a Romaniei, Eugen Ovidiu Chirovici, ar fi directorul financiar al holdingului patronat de Dinu Patriciu.

Dupa cum se stie, Chirovici a fost un apropiat al PSD vreme indelungata, fiind ministru in cabinetul Nastase, iar in 2004 a trecut de partea lui Voiculescu. Membru PC si presedinte al Agentiei Nationale pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Chirovici nu este un jucator din tabara lui Basescu.

Legaturile dintre PSD si Patriciu sunt cimentate, potrivit informatiilor noastre, si de inalte fete ale masoneriei romanesti. In urma cu cateva luni, Marele Secretar al Marii Loje Nationale a Rusiei -ruda cu Vladimir Putin- a fost in Romania, unde s-a intilnit cu Eugen Ovidiu Chirovici si Calin Popescu-Tariceanu.

Dinu Patriciu, care ar fi un apropiat al masoneriei rusesti, este cheia intrunirii neoficiale.

La scurt timp de la intalnirea romano-rusa, in cadrul careia au fost discutate probleme economice care vizeaza in principal piata energetica, in luna iunie a.c., dosarul Rompetrol este redeschis in forta, de aceasta data chiar sub auspiciile Departamentului de Stat al SUA, care si-a dat acceptul pentru acordarea asistentei in vederea audierii martorilor -persoane din anturajul conducerii

Rompetrol- pe teritoriul american, in interiorul Ambasadei Romaniei din Washington. Doi dintre martorii audiati au cerut chiar protejarea identitatii din cauza presiunilor care ar putea veni din partea conducerii Rompetrol.

Legaturile lui Patriciu cu masoneria au fost intarite si de una dintre angajatele holdingului sau, nimeni alta decat sotia lui Ovidiu Chirovici, Marele Maestru al Marii Loje Nationale a Romaniei.

Pana la Revolutie, arhitectul Patriciu era un necunoscut care se zgaia la afisele Ambasadei URSS ce prevesteau glastnostul si perestroika in buzunarele sale de absolvent al Institutului de Arhitectura “Ion Mincu” Bucuresti. Dupa absolvirea facultatii, in 1975, este repartizat la Institutul de Proiectari al Ministerului Comertului Exterior.

In 1978 era admis ca asistent universitar la Institutul de Arhitectura din Bucuresti.

Patriciu construieste un palat la Abu-Dhabi pentru fiul seicului Reza, iar in perioada 1984 - 1990 va pleca de mai multe ori in Emiratele Arabe Unite pentru realizarea unor proiecte similare.

Inainte de limpezirea apelor politice, la inceputul anului 1990, Patriciu si secondantul sau, Tariceanu, au cumparat dolari de la banca de stat cu 21 de lei bucata, in timp ce pe piata neagra paritatea ajungea la 1/120.

Niciodata tandemul liberalilor nu a destainuit provenienta sumelor uriase in lei - primul capital al viitorilor milionari in dolari din martie 1990, in pofida supozitiilor privind legaturilor lor cu serviciul de informatii externe al sovieticilor.

Motiv pentru care nu apar ca informatori ai Securitatii romane, pentru a carei deconspirare au declansat o campanie furibunda fara sa dea in vileag arhitectii si inginerii care au fost in atentie ca suspecti de “kaghebita”.

Primul capitalist al Romaniei

Patriciu s-a lansat in afaceri cu decoratiuni interioare, care la inceputul anului ‘90 nu interesau pe romanii lasati saraci lipiti de Ceausescu, poate doar nomenclatura FSN care a inceput sa puna mana pe fondurile interne. “Dinu Patriciu este primul capitalist al Romaniei postdecembriste.”, sustine istoricul Alex Mihai Stoenescu.

Potrivit lui Stoenescu, “in februarie (1990, n.red.), Patriciu, insotit de Tariceanu, a depus o cerere la Primaria Generala a Capitalei in care anunta ca-si infiinteaza o firma de arhitectura si decoratiuni interioare. Ei au pornit in afaceri fara nici un temei legal. La primarie nu exista nici un birou de cereri.

De-abia mult mai tarziu, la sfarsitul lunii martie, Patriciu a fost chemat la primarie, unde primeste licenta cu numarul 00001. Pana la 23 martie facuse deja primul milion de dolari din afacerile respective”.

Proaspat intrati in masonerie pe relatiile socrilor, tatilor sau tatilor vitregi, Patriciu si Tariceanu folosesc influenta acesteia pentru a se imbogati si a accede la varf in sfera puterii.

Dupa esecul usturator al lui Radu Campeanu, primul presedinte al liberalilor postrevolutionari, din campania electorala prezidentiala din mai 1990, Patriciu si Tariceanu il curteaza pe Ion Iliescu, motiv pentru care liberalii ajung alaturi de oamenii acestuia la guvernare.

La fiecare reasezare postelectorala, cu deosebire in urma infrangerilor, Patriciu cade tot in picioare pentru ca a donat sume uriase oamenilor lui Iliescu, astfel incat nu a fost atins de mana lunga a legii. Intrat in afaceri cu petrol inca din 1996, Dinu Patriciu va prelua controlul asupra grupului Rompetrol in 1998.

Milionarul in dolari Dinu Patricu (cu o avere estimata la 300 milioane USD) a fost cercetat pentru evaziune fiscala in 1995, numele sau fiind asociat cu afacerile petroliere, mai exact in contractul de cumparare -vanzare al unui cargo. Patriciu nu a fost condamnat.

In 2004 izbucneste scandalul Petromidia, iar Patriciu este acuzat, din nou, de evaziune fiscala si spalare de bani, tot intr-o afacere cu petrol, de aceasta data de anvergura. Dosarul este deschis si in prezent.

Patriciu cu noua vieti

Dinu Patriciu a devenit subiectul unui nou scandal dupa dezvaluirile care au aparut in presa privind sponsorizarile masive facute in campania din 2004 catre PSD.

In urma acuzatiilor de tradare politica, aparute in cursul acestui an, Patriciu a iesit la rampa cu declaratii care confirmau faptul ca a cotizat pentru PSD aproape 2 miliarde de lei, devenind astfel al doilea sponsor al opozitiei, dupa omul de afaceri Ioan Niculae.

Motivul pentru care liberalul Patriciu a dat de patru ori mai multi bani pentru PSD decat partidului din care face parte este legat de trocul facut cu fostul ministru al Finantelor, Mihai Tanasescu - cel care a prezentat Guvernului in anul 2003 un proiect de ordonanta de urgenta prin care Rompetrol avea posibilitatea sa-si rascumpere datoriile fata de stat, in cuantum de 600 milioane USD cu

doar 70 de milioane USD. Cu toate ca proiectul a fost respins, Executivul reprezentat de Nastase a tras sforile in interesul liberalului Patriciu, astfel incat a aprobat amanarea platii celor 600 milioane USD prin subscrierea de catre stat a unei emisiuni de obligatiuni la nivelul datoriilor, ce pot fi rascumparate dupa 20 de ani de Rompetrol.

Insa, Patriciu a scapat cu un simplu avertisment din partea PNL, in timp ce partidul facea, de curand, curatenie generala. Mona Musca, Ioan Ghise, Teodor Stolojan, Valeriu Stoica, Raluca Turcan si Cristian Boureanu au fost, in schimb, victimele “asanarii morale” a PNL, fiind exclusi din partid in transe succesive.

Tariceanu a preferat sa-l tina aproape pe bunul sau prieten Patriciu, chiar daca a calcat stramb.

Masoneria unge economia

Legaturile dintre PSD si Patriciu sunt cimentate, potrivit unor informatii, si de inalte fete ale masoneriei romanesti. Astfel, chiar sotia Marelui Maestru al Marii Loje Nationale a Romaniei, Eugen Ovidiu Chirovici, ar fi directorul financiar al holdingului patronat de Dinu Patriciu.

Dupa cum se stie, Chirovici a fost un apropiat al PSD vreme indelungata, fiind ministru in cabinetul Nastase, iar in 2004 a trecut de partea lui Voiculescu. Membru PC si presedinte al Agentiei Nationale pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Chirovici nu este un jucator din tabara lui Basescu.

Potrivit unor informatii care vin sa sustina cele de mai sus, in urma cu doar cateva luni, “Marele Secretar al Marii Loje Nationale a Rusiei (ruda cu Vladimir Putin) a fost in Romania, unde s-a intalnit cu Eugen Ovidiu Chirovici si Calin Popescu-Tariceanu.

Celui dintai i-a promis sprijin pentru realegerea in functia de Mare Maestru al Marii Loje Nationale a Romaniei, iar celui de-al doilea i s-a fagaduit ca Rusia ne va acorda un sprijin economic (energie, gaze). “Amabilitatea” inaltului mason este determinata si de prietenia acestuia cu Dinu Patriciu.

Si daca tinem cont de faptul ca Mihaela Chirovici (nevasta lui E.O.C.) este directoare financiara la firmele lui Dinu Patriciu si ca majoritatea celor care conduc masoneria romana sunt angajatii lui (de exemplu Marele Trezorier, Ion Tanasie), atunci vom intelege mai usor ca masoneria si economia din Romania sunt legate inseparabil si ca toate drumurile duc la Moscova...” La scurt timp de la

intalnirea romano-rusa, in luna iunie a.c., dosarul Rompetrol este redeschis in forta, de aceasta data chiar sub auspiciile Departamentului de Stat al SUA, care si-a dat acceptul pentru acordarea asistentei in vederea audierii martorilor -persoane din anturajul conducerii Rompetrol- pe teritoriul american in interiorul Ambasadei Romaniei din Washington.

Doi dintre martorii audiati au cerut chiar protejarea identitatii din cauza presiunilor care ar putea veni din partea conducerii Rompetrol. Declaratiile martorilor au fost folosite in probarea fraudarii statului prin incasarea ilegala de catre holdingul patrician a creantei din Libia.