Castigatorul alegerilor pentru sefia PNL Arad, organizate in februarie si anulate in luna mai, Sever Jurca a acuzat, miercuri, conducerea centrala a partidului ca incearca impunerea unui singur candidat la urmatorul scrutin.

"Condamnam cu toata fermitatea amanarea alegerilor pentru conducerea filialei la interventia nepermisa a conducerii centrale, care incearca sa impuna, prin constrangere, un candidat si o lista unica, eliminand practic competitia si nesocotind optiunea liberalilor aradeni pentru schimbare si democratie", a declarat Jurca, sustinut si de alti doi fosti lideri PNL, care au demisionat recent din partid.

Consilierii Sever Jurca, Eugen Vancu si Adrian Tolea au anuntat, in urma cu doua luni, ca nu vor mai reprezenta PNL la sedintele Consiliului Judetean, ultimii doi anuntandu-si chiar demisia. Ei sustin ca s-au saturat de "dictatura din PNL" si ca nu mai vor sa li se "dicteze" cum sa voteze.

Sever Jurca a fost exclus din partid dupa ce a fost acuzat ca a facut mai multe declaratii impotriva conducerii centrale si locale.

"Cu toate ca am fost obligati sa parasim, temporar, Partidul National Liberal, fiind, astfel, eliminati din competitia interna, suntem increzatori ca proiectul reformator, cu care am castigat alegerile din 4 februarie 2006, va fi continuat de o echipa care sa-i reprezinte cu adevarat pe liberalii din judetul nostru, fara sa fie impusa, cu forta, de la centru", au mai mentionat cei trei consilieri intr-un comunicat.

In replica la aceste acuzatii, presedintele interimar al filialei PNL, Gheorghe Florea, a spus ca nu se doreste eliminarea unor candidati la alegerile pentru sefia organizatiei judetene. "Si noi vrem competitie si invitam pe oricine sa candideze. Daca cineva din partid se simte indepartat, sa o spuna. Cu reclamagii din afara partidului nu am ce discuta", a afirmat Florea.

Alegerile pentru sefia organizatiei judetene a PNL, programate pentru 7 octombrie, au fost amanate din cauza inadvertentelor existente pe listele cu delegatii la scrutin.

Potrivit celor afirmate, duminica, de Gheorghe Florea, presedintele interimar al PNL Arad, listele stabilite de adunarile generale din fiecare filiala locala, care cuprind aproximativ 500 de delegati, s-au trimis spre verificare, conform statutului, la Bucuresti.

In urma acestei verificari, 50 de nume de pe aceste liste nu se regasesc in baza de date existenta la nivel central, adica aproximativ 10 la suta dintre delegati.

Termenul acordat de Bucuresti pentru desfasurarea Conferintei judetene de alegeri la Arad este de trei luni, dar in cazul in care toate aceste probleme organizatorice se vor rezolva mai repede, alegerile se pot organiza intr-un timp mai scurt.

Pana in prezent si-au anuntat intentia de a candida la sefia organizatiei judetene a PNL fostul prefect Cristian Stragea, viceprimarul municipiului Arad, Tiberiu Dekany, si Florin Galis. Alegerile pentru sefia filialei vor fi reluate dupa ce scrutinul din luna februarie a fost anulat, in urma unei contestatii depusa de vicepresedintele filialei, deputatul Mihai Calimente.

La data de 10 mai, Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL a decis invalidarea alegerilor din cadrul organizatiei aradene, admitand o contestatie depusa de Calimente.

Acesta sustinea ca are dovezi privind influentarea delegatilor la Conferinta, carora li s-ar fi oferit diverse cadouri pentru a vota intr-un anumit mod, acuzandu-l direct pe Sever Jurca, cel care a castigat, in februarie, alegerile in confruntarea cu deputatul Titu Gheorghiof.

In urma invalidarii alegerilor, la sefia PNL Arad a fost numit un presedinte interimar, care este Gheorghe Florea.