Un puternic incendiu a izbucnit, ieri dupa-amiaza, in garajul Palatului Finantelor din Alba Iulia, unde erau parcate 10 autoturisme. In cladire, inaugurata in urma cu doi ani, isi desfasoara activitatea angajatii DGFP, ai Adminstratiei Financiare a municipiului, ai Garzii Financiare si ai Trezoreriei.

Imediat dupa semnalarea flacarilor, toti functionarii au fost evacuati si a fost intrerupta alimentarea cu energie electrica a imobilului. Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit la unul dintre autoturismele parcate in garaj, iar dupa verificari a rezultat ca acesta apartinea unuia dintre soferii angajati ai institutiei.

Interventia pompierilor a fost deosebit de dificila, avand in vedere faptul ca oricand se putea produce o explozie, in conditiile in care in garaj se aflau un numar mare de masini. De asemenea, fumul dens a facut ca localizarea autovehiculului care a cauzat incendiul sa fie dificil de realizat.

Pompierii au golit toate tuburile cu oxigen care le aveau in dotare, motiv pentru care a fost nevoie de transportul acestora pentru umplere la sediul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta "Unirea".

De remarcat ca printre autoturismele parcate in garajul DGFP se aflau si cateva straine (Mercedes, Peugeot), provenite din confiscari, pe care angajatii au avut, insa, prevederea sa le lase fara baterie.

In jurul orelor 16.00 pompierii militari s-au retras, cu intentia de a reveni dupa evacuarea in totalitate a fumului, pentru a scoate autoturismul despre care spuneau ca a ars in intregime si a evalua pagubele.

Arhitectul care a proiectat cladirea Palatului de Finante nu a prevazut, se pare, fante de aerisire pentru garaj. De altfel, si evacuarea apelor reziduale se face "ingenios", prin interior, lucru care le-a dat mult de furca pompierilor.