Primarul Sibiului, Klaus Johannis, are un nou fin. Dupa Andreas Huber, proprietarul societatii „Autohaus Huber”, Johannis l-a cununat in aceasta vara pe Paul Porr, presedintele Forumului Democrat German pe Transilvania. Porr este noul sef al Sectiei Medicala I. Desi a locuit peste 30 de ani la Cluj, presedintele spune ca balanta a inclinat, in cele din urma, in favoarea Sibiului.

Motivele au fost de natura profesionala, dar si extraprofesionala: este pe jumatate sibian, dupa mama, iar sotia sa, Corina, este, de asemenea, din Sibiu. „In urma cu mai bine un an, Liviu Cocora, fostul decan al Facultatii de Medicina «Victor Papilian», mi-a propus venirea la Sibiu. Am fost destul de reticent la inceput.

Am petrecut peste 30 de ani in Cluj, am lucrat la Clinica a III-a Medicala Cluj si am fost directorul Spitalului Clinic de Adulti din Cluj, in perioada 1996-2000. Sunt „Cetatean de Onoare al Clujului”. Pe parcursul ultimului an, insa, s-au adunat atatea motive pro venirii mele la Sibiu, incat sunt aici.

In acest fel, si legaturile mele cu Forumul sunt mult mai stranse”, a spus Paul Porr.

Pentru ca sunt prieteni de foarte multi ani, primarul Klaus Johannis este unul dintre nasii de cununie ai lui Paul Porr. „Nunta a fost la Cluj, in luna iulie. Klaus Johannis este unul dintre cei doi nasi ai mei. Al doilea nas este din Cluj. Eu sunt presedintele FDGR pe Transilvania, iar Klaus Johannis este presedintele FDGR pe tara. Ne cunoastem de foarte mult timp si suntem buni prieteni”, a adaugat Porr.

Spital regional

Presedintele FDG pe Transilvania se declara multumit de transformarile prin care trece Sibiul. “Este, poate, cel mai dinamic oras din tara. Este in plina dezvoltare, are o atmosfera prielnica atat cultural, dar si economic, pe cand alte orase mari ale Romaniei stagneaza.

Oamenii au o mentalitate mai putin inchistata, centrul cultural si spiritual al Transilvaniei se gaseste in buna parte la Sibiu”, este de parere presedintele. Ca sef al Sectiei Medicala I, dar si cadru universitar al Facultatii de Medicina “Victor Papilian”, Porr sprijina ideea unui nou spital in Sibiu. “Exista ideea infiintarii unui spital regional in Sibiu.

Doresc sa imi aduc contributia la realizarea acestui proiect. Uniunea Europeana ofera fonduri. De multe ori, romanii nu stiu cum sa le foloseasca. Este pacat sa dai cu piciorul unui asemenea ajutor. Trebuie sa ne mobilizam si sa punem ideile in practica”, a spus medicul.

Efecte pozitive in lant

Porr este de parere ca Sibiu 2007 va propulsa orasul pe o treapta superioara, din punct de vedere cultural si economic. “Evenimentele culturale si turistii care ne vor vizita vor duce mai departe informatii despre Sibiu. Asa vor afla si altii ca Sibiul merita descoperit. Va fi un efect in lant, care se va propaga, va dainui in timp.

De altfel, pentru Sibiu si intreaga zona, 2007 este un moment foarte favorabil, un debut cu dreptul, deoarece coincide cu integrarea Romaniei in UE”, a precizat Porr. Presedintele se declara un mare iubitor al calatoriilor. “Am fost de sapte ori in America si Asia, de patru ori in Africa, de doua ori in Australia si, bineinteles, in Europa. Am calatorit cat a incaput.

Imi place Italia, ca tara pe care o apreciez pentru frumusetile create de mana omului, dar si pentru cele naturale. Ca tari exotice, mi-au placut Japonia si India. Peisagistic, Noua Zeelanda este fascinanta. Tot peisagistic, orasul Rio de Janeiro este de vis”, isi aminteste Paul Porr.

Pentru ca este membru al Asociatiei Artistilor Foto, printre hobby-uri-le lui Paul Porr se numara si placerea de a sustine conferinte cu diapozitive din calatoriile sale.

Andreas Huber, primul fin al lui Johannis

Primul fin al lui Johannis este Andreas Huber, concesionarul pentru Sibiu, Alba si Hunedoara al firmei Opel, proprietarul Autohaus Huber. Sotii Huber s-au casatorit anul trecut, in prima sambata a lunii august. Nunta a avut loc la Hotelul Palace Dumbrava.