Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu a fost invitat oficial sa participe la deschiderea programului Luxemburg - Capitala Culturala Europeana. Evenimentul este programat pentru data de 9 decembrie anul acesta. Invitatia a venit din partea unei delegatii luxemburgheze, condusa de Octavie Modert, Secretarul de Stat insarcinat cu cultura in Guvernul Marelui Ducat de Luxemburg.

Delegatia Luxemburgheza s-a aflat la Bucuresti cu ocazia evenimentelor gazduite de Zilele Francofoniei, dupa ce mai inainte, la sfarsitul saptamanii trecute s-a aflat si la Sibiu unde a fost intampinata de catre primarul orasului Klaus Johannis.

Ministrul Adrian Iorgulescu a primit invitatia cu bucurie si a precizat la randul sau ca ar fi incantat daca la festivitatea de deschiderea oficiala a programului Sibiu Capitala Culturala Europeana ar fi prezenti cat mai multi oficiali luxemburghezi.

Intalnirea dintre cele doua parti a fost folosita ca prilej si pentru prezentarea progreseleor pe care le-au facut ambele orase implicate in programul Capitala Culturala Europeana.

"Vreau sa va spun, stimate domnule Ministru, ca Sibiul este la acest moment mai bine pregatit decat era Luxemburg, la momentul similar al primei sale candidaturi de Capitala Europeana a Culturii in 1995, iar cele doua capitale ale anului 2007 sunt, in opinia mea, cu mult mai bine pregatite si cu un impact mediatic mai serios chiar decat alte orase care au jucat acest rol pana acum”, a declarat Octavie Modert.

Tot cu ocazia acestei intalniri, Sergiu Nistor, comisar din parte Guvernului Romaniei pentru programul Sibiu 2007, a lansat ideea extinderii parteneriatului media care exista intre Ministerul Culturii si Cultelor, Asociatia Sibiu CCE 2007 si Societatea Romana de Televiziune, astfel incat programele culturale pregatite de Luxemburg sa poata fi vizionate si in tara noastra.