Fostul director al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) din timpul guvernarii PSD, Tiberiu Trotea, vrea sa intre in PD. Cererea sa de adeziune vine in contextul in care au aparut o serie de zvonuri legate de interesul procurorilor in legatura cu relatiile dintre compania de stat si unele firme-capusa.

Fostul director PSD a fost demis din functie chiar de catre liderul PD Gorj, fostul secretar de stat Ionel Mantog. Tiberiu Trotea a declarat ca a scris cererea in urma cu circa doua luni dar ca nu a primit vreun raspuns.

In prezent, el ocupa functia de director pe probleme de minerit la Complexul Energetic Turceni. Ionel Mantog a declarat ca este de acord cu intrarea lui Tiberiu Trotea in PD.

Fostul director al SNLO a facut in anul 2004 campanie electorala pentru PSD Gorj, impreuna cu deputatul Victor Ponta. Cu cateva zile inainte de alegeri, el s-a inscris in PNL iar acum a demisionat si din acest partid.

Liberalii gorjeni considera Tiberiu Trotea ar fi un caz clasic de traseism politic. Ei spun ca vor studia protocolul Aliantei pentru a vedea daca acesta permite transferul fostului director la PD.