Razmerita la Salvamont Sibiu. Asociatia Salvatorilor Montani, care sunt si voluntari ai Serviciului Public Salvamont il acuza pe directorul Nicolae Mustea de proasta administrare a fondurilor. Prin urmare, au decis sa rezilieze contractul cu Salvamontul.

Voluntarii spun ca nu vor ezita sa intervina in cazul unor accidente montane daca vor fi solicitati, si mai mult, se vor ocupa de infiintarea unui serviciu alternativ salvamontului. Nicolae Mustea respinge acuzatiile voluntarilor si spune ca acestia nu sunt de neinlocuit.

Atat Asociatia Salvatorilor Montani din Sibiu cat si directorul Serviciului de Salvamont sustin ca tensiunile dintre ei au aparut acum 2 ani de zile. Voluntarii spun ca directorul Mustea nu foloseste asa cum ar trebui banii veniti de la Consiliul Judetean.

Acestia sustin ca desi au fost cumparate echipamente, directorul Salvamont Sibiu prefera sa le tina la naftalina, decat sa le ofere oamenilor care isi risca viata pe munte. Nu vor mai accepta sa fie luati drept marionete si nu vor mai accepta sa sprijine activitatile Salvamontului decat in conditiile acceptate de ei. „Noi am renuntat la contractul de colaborare cu Salvamontul.

Asociatia va mai interveni in cazuri de accidente montane , dar numai in cadrul Asociatiei, in alt mod. Vom incerca sa oferim o alta alternativa Serviciului Public”, spune Virgil Grosaru, presedintele Asociatiei Salvatorilor Montani din Sibiu.

Un alt Salvamont

De asemenea, voluntarii au de gand sa mearga la Consiliul Judetean cu o contraoferta, solicitand ca ei sa preia fondurile, sa le administreze si sa ofere toate serviciile pe care Salvamontul le ofera in prezent. „ Anul trecut au fost acordate pentru Salvamont 2,7 miliarde de lei iar anul acest 3,7 miliarde. Nu sunt putini bani, dar au fost prost administrati”, spune Virgil Grosaru.

Mai mult., pentru ca Asociatia numara peste 30 de membri, acestia cred ca pot fi mult mai eficienti ca cei 6 angajati Salvamont.

Mustea contraataca

De cealalta parte a baricadei, directorul Salvamont Sibiu, Nicolae Mustea spune ca banii nu au fost suficienti si ca nimeni nu este de neinlocuit daca voluntarii din Asociatie vor rezilia contractele cu ei. „Banii sunt care sunt, nu sunt suficienti iar ceea ce spun ei este partial adevarat.

Am cumparat 10 echipamente pentru ca au fost scumpe si urma sa mai luam acum in toamna, alte 14 echipamente, cand vedeam cu cati bani mai ramanem. Nu le-am dat pana acum pentru a nu exista discutii ca unii primesc, altii nu.

Oricum daca ei vor rezilia contractul, in preavizul de 15 zile voi gasi alti voluntari, pentru ca mai sunt care nu sunt in Asociatie”, spune Nicolae Mustea, directorul Salvamont Sibiu.