Vicepresedintele Partidului Popular European si viitorul presedinte al Parlamentului European, Hans Gert Pottering, prezent ieri la Cluj-Napoca, a apreciat ca problemele majore ale Romaniei nu se vor sfarsi la 1 ianuarie 2007, iar directia in care merge tara noastra dupa aderare va fi atent monitorizata de Uniunea Europeana.

Pottering a declarat ca PPE a sustinut dintotdeauna Romania in procesul de aderare.

Hans Gert Pottering, vicepresedintele Partidului Popular European si viitorul presedinte al Parlamentului European, s-a aflat intr-o vizita in Cluj-Napoca. In cadrul vizitei, lui Pottering i-a fost decernat ieri titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB).

Hans Gert Pottering a apreciat ca UBB este o universitate de talie europeana si este un exemplu de colaborare si de cooperare pasnica in Uniunea Europeana. Reprezentantul Parlamentului European a afirmat ca aderarea a fost mult asteptata de Romania si s-a aratat impresionat de implicarea spirituala a tinerilor.

El a exprimat aprecieri la adresa eforturilor depuse de Romania in vederea integrarii si a adaugat ca procesul de innoire trebuie continuat nu doar in perioada imediat urmatoare aderarii, ci si dupa aceea.

Pottering a declarat ca Partidul Popular European a sustinut mereu Romania in procesul de aderare, intrucat romanii sunt un popor care apartine Europei din toate punctele de vedere.

Pottering a mai atentionat ca directia in care merge Romania va fi atent monitorizata si dupa 1 ianuarie 2007. El a incurajat autoritatile romane, precizand faptul ca si Germania s-a confruntat cu probleme, imediat dupa integrarea in UE.

Hans Gert Pottering a avertizat ca la 1 ianuarie 2007 nu se vor incheia problemele majore ale tarii noastre, deoarece aderarea reprezinta in fapt un lung proces de rezolvare a problemelor. El a adaugat, insa, ca acceptarea Romaniei in UE este un mare castig atat pentru romani cat si pentru Europa.

In acelasi context, vicepresedintele Partidului Popular European a criticat terorismul, opinand ca nu este normal ca o religie sa incerce sa se impuna prin acte de violenta.