Destituita din functie la 1 august 2005, din motive nespecificate, a fost delegata si apoi detasata de ANOFM, pentru a conduce AJOFM Brasov. Motivul transferului a fost nici mai mult nici mai putin decat "eficientizarea activitatii publice". Cel putin asa reiese din cele cinci ordine cu numarul 507, 508, 509, 510 si 511 emise in aceeasi zi si semnate de presedintele ANOFM Silviu Bian.

Hotarare prin care ANOFM recunoaste fara sa vrea ca ordinul de destituire a fost gresit. "Am contestat aceste ordinele date pentru toate zilele lucratoare consecutive ale lunii octombrie, invocand motive legale care se regasesc in Legea 188/1999, art. 73 aliniatul 3, unde se prevede ca masura de delegare pe o perioada mai mare de 60 de zile se poate face doar cu acordul angajatului.

Am invocat si problemele de sanatate care s-au agravat in timpul delegarii mele la Brasov, din cauza conditiilor insalubre in care a trebuit sa locuiesc in toata aceasta perioada. Am fost acuzata ca ma folosesc de infirmitatea de care sufar, de atrofia musculara, pentru a ramane pe post. Dar eu nu cu asta mi-am castigat postul in 1992", ne-a spus Reghina Farcas.

In instanta a reusit sa obtina suspendarea ordinului de destituire, completul de judecata hotarand repunerea ei pe functie. "ANOFM a facut recurs si in mod normal doamna Farcas trebuia sa astepte definitivarea irevocabila a situatiei data de instanta la locul de munca de la Brasov, acolo unde a fost delegata.

Eu am fost numita director general AJOFM Mures dupa plecarea dansei, dar in momentul in care instanta a hotarart repunerea ei pe post am fost detasata la AJOFM Tulcea pe post de director adjunct. Director interimar a ramas doamna Decsei Eva", ne-a spus Luminita Core.

Tentative

Marti si miercuri, Reghina Farcas in incercarea de a-si ocupa postul recastigat in instanta a patruns in cladirea AJOFM de unde a fost scoasa cu ajutorul Politei Comunitare chemata la fata locului de conducerea interimara sI de angajatii care daca pana de curand o sustinea, acum o contesta.

Mai mult, in fiecare din aceste zile pe motivul conturbarii linistii publice Reghina Farcas a fost amendata cu suma de 500 RON. Acuzata de actuala conducere AJOFM si ANOFM ca se foloseste de presa pentru rezolvarea situatiei in care se afla Reghina Farcas refuza sa mai dea declaratii.

In 10 octombrie 2006 va incepe un nou proces prin care aceasta cere suspendarea efectelor ordinului de destituire semnat de ANOFM la 1 august. Daca instanta va constata ca ordinul de demitere a fost semnat ilegal, AJOFM Mures va fi pusa in postura de a avea doi directori. O pata neasteptata si nedorita pe blazonul ANOFM.