Filiala clujeana a PC a ramas cu un singur deputat. Parlamentarul Gratiela Iordache a demisionat din acest partid si s-a inscris in PD, care a ajuns sa aiba, astfel, doi deputati in judet, dupa ce la alegerile de acum doi ani doar presedintele filialei, Daniel Buda, a obtinut un mandat de parlamentar.

In schimbul Gratielei Iordache, in filiala PC Cluj s-au inscris circa 100 de tineri proveniti din PRM.

Partidul Conservator este una dintre cele mai labile formatiuni politice. Gratiela Iordache era singurul parlamentar care fusese ales pe listele Uniunii Nationale "PSD+PUR".

Originara din Prahova, ea fusese impusa pe liste de catre conducerea centrala a formatiunii politice, dupa ce in anul 2004, fostul PUR, actualul PC, a obtinut rezultate foarte slabe la Cluj si nu a reusit sa intre nici in Consiliul Local si nici in cel Judetean.

Gratiela Iordache a coordonat filiala PC anul trecut, cand acest partid a fost cuprins de o serie de framantari. Acum, ea a plecat din partid nemultumita ca a fost trasa pe linie moarta de actuala conducere a organizatiei judetene.

Un alt fost membru de frunte al PC Cluj, fostul secretar de stat Aurel Netin, a parasit politica activa. El este cel care a sustinut din punct de vedere financiar activitatea filialei. Dupa ce PUR a intrat la guvernare in anul 2004, Netin a devenit secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Acesta si-a van-dut firma de calculatoare, "Sistec", unul dintre cei mai importanti parteneri HP, ca sa iasa din conflictul de interese in care intrase dupa instalarea in functia de secretar de stat. Numai ca intre timp, Netin a parasit functia de secretar de stat si a preluat postul de director al unei companii chineze de calculatoare.

Un alt membru al PC care se retrage tot mai mult din viata publica este Viorica Ilies, fostul candidat al PUR la Primaria municipiului Cluj-Napoca. Ea este cea care a sustinut din punct de vedere financiar Organizatia municipala a Partidului Umanist Roman. Aceasta este sotia unuia dintre membrii marcanti ai PSD, Dorin Ilies, fost director al Combinatului de Utilaj Greu.