Blue Air a anuntat ca, din 29 octombrie, va introduce o cursa regulata care va pleca din Cluj de la 6 00 si va ajunge in Capitala, pe Aeroportul Bucuresti-Baneasa, la 6 45 De pe aeroportul bucurestean, avionul va decola de la 23 00 si va ateriza la Cluj la 23 45 .

Fata de alte companii low-cost, care opereaza cu aeronave mici, Blue Air va apela la un avion Boeing 737 .Pretul unui bilet tur-retur Bucuresti-Cluj, cu taxele de aeroport incluse, la clasa economic, va fi de minimum 100 de euro, a precizat Call Center-ul Blue Air.

Mai mult decat atat, pasagerii care au contractat un zbor extern la Blue Air si vor sa porneasca din Cluj sau sa ajunga aici vor beneficia de bilete gratuite pe relatia Cluj-Bucuresti sau Bucuresti-Cluj, cu conditia ca diferenta dintre cele doua date de calatorie (intern si extern) sa nu depaseasca 24 de ore.

Durata de timp intre aterizarea unui avion si decolarea celuilalt trebuie sa fie de minimum doua ore, astfel incat pasagerii sa aiba timp pentru a fi debarcati si pentru a efectua formalitatile de imbarcare, securitate si frontiera pentru zborul conectat, a precizat operatorul low-cost.

Blue Air Transport Aerian este prima companie de low-cost si zboruri charter din Romania, construita in baza modelelor aplicate in Statele Unite si Europa de Vest. Flota sa contine trei aeronave Boeing B 737, cu 100-150 de pasageri. Dupa informatiile noastre, alte trei companii low-cost se pregatesc sa opereze pe aeroportul clujean.

Amenintari pentru TAROM

Pentru a contracara ofensiva low-cost, ministrul Transporturilor, Construc]iilor [i Turismului Radu Berceanu, a anuntat ca, din 15 octombrie, TAROM, companie subordonata institutiei, va reduce cu 50% tarifele pe rutele interne. Inca n-am primit grila cu noile preturi. Se lucreaza la ea, la Bucuresti. Incercam si noi sa aflam care vor fi modificarile.

Saptamana viitoare vom sti sigur care sunt aceste preturi, ne-au spus reprezentantii TAROM Cluj. In prezent, de la Cluj pleaca spre Capitala patru curse TAROM, de la orele 6-50, 10-25, 14-25 si 18-45, cu intoarcere din Bucuresti de la 9-05, 13-05, 17-25 si 21-15, iar in weekend exista numai doua perechi de avioane.

Este clar ca aceste reduceri de tarife vor fi convenabile pentru public si ca vor aduce un trafic mai mare de pasageri, ne-a declarat directorul Aeroportului Cluj-Napoca, David Ciceo. TAROM a anuntat deja ca va suplimenta capacitatea aeronavelor care fac curse de Bucuresti. Joi si duminica, compania a introdus avioane Boeing de 140 de locuri, fata de ATR 42, care au numai 48 de locuri.

Ne asteptam sa suplimenteze si numarul curselor catre si dinspre Bucuresti. O dublare a curselor si a numarului de pasageri este suportabila pentru aeroportul nostru, sustine Ciceo.

In afara de TAROM, de pe aeroportul din Someseni efectueaza curse charter turistice, catre destinatii de vacanta, companiile Nouvelair, Tunisair, Carpatair, Airmalta si Hemus Air. Aeroportul clujean a rezolvat problemele de aterizare si decolare, generate de ceata si de fumul de la rampa de gunoi Pata Rat.

Printr-o investitie de cinci milioane de lei, suportata de Consiliul Judetean Cluj, obiectivul dispune acum de un sistem luminos de apropiere, iar pista a fost modernizata. Potrivit estimarilor, in acest an, traficul de calatori pe aeroportul clujean va creste cu 25%, de la 200 000 la 250 000 de calatori.

Pachet Real Madrid - Steaua Companiile low-cost se adapteaza mai bine la evenimente. Blue Air a pus la dispozitie un pachet turistic pentru meciul din Liga Campionilor Europeni, Real - Steaua, care se va desfasura, la 1 noiembrie, pe stadionul Santiago Bernabeu.

Pachetul contine atat biletul de avion tur-retur Bucuresti Baneasa - Madrid Barajas, cat si cel de intrare la meci, si costa 400 de euro. In acest fel, suporterii clujeni vor beneficia si de gratuitatea avionului catre Bucuresti si retur.