Consilierul PD din municipiul Bistrita, fostul sef al ISJ Mihai Cazacu (47 de ani), a murit, sambata, la pranz, sub ochii unei clase de elevi de la Colegiul National "Liviu Rebreanu", la care era diriginte si cu care plecase intr-o excursie de trei zile la Valea Mariilor, o zona de agrement de la poalele Muntilor Rodnei.

Surse din cadrul unitatii de invatamant sustin ca profesorul a trecut pe la sediul ISJ (institutie pe care a condus-o pana in urma cu doua luni Ð n.r.), unde a avut o discutie cu actualul sef al institutiei, Horatiu Catalano.

Contactat telefonic, actualul inspector scolar general a confirmat ca dascalul a venit la el pentru a-l invita la Valea Mariilor, unde programase o excursie cu elevii sai din clasa a IX-a, profil matematicaÐinformatica. "L-am refuzat fiindca trebuia sa plec la Bucuresti.

Astazi (sambata - n.r.), m-a sunat un alt coleg de-al nostru, inspector de educatie fizica si sport, care mi-a dat vestea ca a murit. A baut o cafea de dimineata, a intrat in piscina si a murit sub ochii colegului meu si ai copiilor. Nu stiu cauza si sunt bulversat de aceasta veste trista", a mai spus Catalano.

Profesorul a decedat in jurul pranzului, cel mai probabil din cauza unui infarct sau stop cardiac. El fusese diagnosticat cu boli de inima cu putin timp in urma, motiv pentru care a demisionat din functia de inspector scolar general si nu a mai revenit nici in functiile politice pe care le-a detinut in PD.

Pana sa ajunga sef al ISJ, el fusese vicepresedinte al filialei democratilor si purtator de cuvant al organizatiei.

In varsta de 47 de ani, Mihai Cazacu se afla la al treilea mandat de consilier municipal. Democratul era casatorit si avea un singur copil, student la Bucuresti.